ابزارهای پایه و کاربردی در فتوشاپ ⭐️

صفحه اصلی » وبلاگ » فتوشاپ » آشنایی با ابزارهای پایه و کاربردی در فتوشاپ

بدون شک فتوشاپ بهترین و کامل ترین نرم افزار ویرایش عکس در دنیا است که به خاطر امکانات و انعطاف پذیری بسیار بالایی که دارد، تمام کاربران مبتدی و حرفه ای را مجذوب خودش کرده است. البته قطعا همه ما وقتی برای اولین بار با صفحه فتوشاپ رو به رو شدیم، بسیار ترسیده و گیج شدیم.

شاید حتی خیلی از افراد فکر می کردند که این نرم افزار پیچیده را هیچوقت یاد نخواهند گرفت. فتوشاپ مانند هر نرم افزار دیگری دارای قوانین و اصول خودش است و هر کس بتواند با این اصول آشنا شود، قطعا می تواند به راحتی آن را یاد بگیرد و با تمرین و پشتکار یک استاد در زمینه کار با فتوشاپ شود.

در این مقاله ما چهار ابزار پایه و اصلی در فتوشاپ را که همه افراد باید بلد باشند را توضیح داده ایم تا کاربران مبتدی نیز بتوانند از آن استفاده لازم را ببرند. پیشنهاد می کنیم تا انتها با ایزی دیزاین همراه باشید.

 

 ابزارهای پایه و کاربردی در فتوشاپ

 

براش ها در فتوشاپ

حتما نام براش را شنیده اید و یا اگر کمی با فتوشاپ کار کرده باشید، از براش استفاده کرده اید. شما باید بتوانید کار با لایه ها را بلد باشید و بتوانید نحوه قرار گرفتن لایه ها بر روی یکدیگر را به خوبی شناسایی کنید. شما با استفاده از براش می توانید میزان opacity لایه ها را تغییر داده و کم و زیاد کنید.

اجازه دهید بحث را با یک مثال کاربردی توضیح دهیم. فرض کنید یک لایه saturation adjustment بر روی تصویر خود دارید که قصد دارید توسط آن، اندازه اشباع شدن رنگ را تغییر دهید.

 

حال اگر زمینه بیشتر از حد متوسط اشباع بود چه کاری باید انجام دهید؟

در این جا شما می توانید به راحتی و با استفاده از ماسک، روی لایه saturation اعمال نمایید و بعد با یک براش دلخواه، قسمت هایی را که نیاز ندارید حذف نمایید تا رنگ اصلی به تصویر شما برگردد. از خصوصیات خوب براش این است که در برابر تغییر opacity کاملا منعطف است و می توانید هر opacity که دوست دارید به براش بدهید.

سعی کنید قبل از استفاده از براش، hardness مشخصی را برای آن تعیین کنید. مقدار درصد hardness کاملا به هدف شما از استفاده براش دارد و نمی توان عدد خاصی را ذکر کرد. اما به طور کلی باید آگاه باشید که هر چقدر hardness بیشتر باشد، سختی براش نیز بیشتر می شود. برای مثال برای حذف کامل لبه های یک تصویر، از براش با hardness کامل استفاده می کنیم.

ابزارهای پایه در فتوشاپ

 ابزارهای پایه و کاربردی در فتوشاپ

 

آشنایی با ابزار Clone در فتوشاپ

تا حدودی با براش آشنا شدید. حال نوبت یکی دیگر از ابزار مهم در فتوشاپ به نام Clone است. دو مبحث opacity و hardness که در قسمت قبل توضیح دادیم، در اینجا نیز کاربرد دارد و به همین خاطر است که ما همیشه به کارآموزان و کاربران توصیه می کنیم فتوشاپ را به طور پیوسته و از ابتدا فرا بگیرند تا در مبحث های جلوتر و پیشرفته تر به مشکل برنخورند. ابزار Clone بیشتر در مواقعی کاربرد دارد که قصد داریم قسمتی از تصویر را ترمیم کنیم.

همچنین برخی از طراحان، برای روتوش عکس نیز از ابزار Clone استفاده می کنند. اجازه دهید این ابزار را با یک مثال توضیح دهیم. فرض کنیم قصد داریم خال صورت در تصویر را حذف کنیم. ابزار Clone را انتخاب کنید. موس را به نزدیک ترین قسمت خال که صاف و بدون ایراد باشد برده و کلید ALT را چند ثانیه نگه دارید.

همانطور که مشاهده می کنید نشانگر موس تغییر شکل پیدا می کند. حالا یک بار موس را کلیک نمایید. سپس کلید ALT را رها کنید و در حالی که ابزار Clone در حالت انتخاب شده قرار دارد، روی خال صورت در تصویر کلیک کنید. الان اگر به تصویر خود نگاه کنید متوجه می شوید که خال مذکور به بهترین شکل ممکن حذف شده است. البته سعی کنید از این ابزار در حد مناسب استفاده کنید، زیرا استفاده زیاد باعث مصنوعی و غیرطبیعی شدن عکس خواهد شد.

 

 ابزارهای پایه و کاربردی در فتوشاپ

 

ابزار Spot Healing Brush در فتوشاپ

این ابزار بیشتر مواقع به جای ابزار Clone استفاده می شود و کار با آن ساده تر است. کافی است ابزار را انتخاب کرده و بر روی قسمتی از تصویر که ایراد دارد کلیک کنید تا نتیجه آن را ببینید. از ابزار Spot Healing Brush نیز در روتوش تصاویر و از بین بردن خال و آکنه صورت در تصاویر استفاده می شود.

پیشنهاد می کنیم در هنگام روتوش تصاویر، از ابزار Spot Healing Brush و ابزار Clone استفاده نمایید و هر کدام بهتر و کاملتر حذف ایرادات و ترمیم عکس را انجام داد، از همان استفاده کنید. چون در ۹۰ درصد مواقع این دو ابزار کاربرد یکسان دارند و فقط در پروژه های حرفه ای با هم تفاوت دارند.

 

 ابزارهای پایه و کاربردی در فتوشاپ

 

ابزارهای Selection در فتوشاپ

در مقالات قبلی در مورد ابزارهای انتخاب یا Selection به طور مفصل صحبت کرده بودیم. با استفاده از این ابزار شما می توانید قسمت هایی از تصویر را انتخاب و جدا نمایید. همچنین زمانی که بخواهید فقط روی قسمت خاصی از تصویر تغییرات انجام دهید، می توانید با استفاده از ابزارهای انتخاب، قسمت دلخواه را انتخاب کنید و تغییرات را در همان قسمت اعمال نمایید.

ابزارهای انتخاب می توانند به صورت مستطیل، مربع، دایره، بیضی و همچنین خطوط منحنی دلخواه رسم شوند. هنگامی که بخواهید قسمتی از تصویر را به صورت اشکال بی قاعده انتخاب کنید می توانید از ابزار lasso استفاده نمایید.

به طور مثال قصد دارید تصویر یک بطری نوشابه را از عکس خارج کنید. با استفاده از ابزار lasso می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. هنگامی که قسمتی از تصویر را به حالت انتخاب شده درآورید می توانید با کلید میانبر CTRL+ D آن را از حالت انتخاب شده خارج نمایید و با کلید میانبر SHIFT+CTRL+I انتخاب را معکوس کنید. همچنین برای این که بتوانید چند قسمت مختلف از تصویر را انتخاب کنید می توانید با استفاده از تنظیمات نوار منوی فتوشاپ قرار دارد، این کار را انجام دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظراتبدون دیدگاه
ارسال دیدگاه