این آموزش به دلیل طولانی بودن در دو بخش تقدیم شما خواهد شد که امیدواریم نهایت استفاده از آن را ببرید. بروشوری که در این مطلب آن را خواهید آموخت در سایز A4 است و قابلیت چاپ دیجیتال با پرینترهای حرفه ای و یا خانگی را داراست.
پیش نیازهای نرم افزاری
ما در این آموزش از چند مجموعه کورل به نام های CorelDRAW Graphics Suite و CorelDRAW استفاده کرده ایم. همچنین برای ویرایش تصاویر از برنامه Corel PHOTO PAINT استفاده کرده ایم. البته شما می توانید در صورت نیاز ار فتوشاپ نیز برای ویرایش تصاویر استفاده نمایید. هر کدام از این دو نرم افزار که در آن حرفه ای تر باشید می تواند مناسب ویرایش تصاویر باشد و تفاوتی نمی کند که کدام یک را انتخاب نمایید.
بروشوری که آموزش آن را در ادامه خواهید دید به صورت پشت و رو بر روی برگه A4 طراحی و برای چاپ آماده می شود.
قسمت جلو یا روی بروشور به شکل زیر است:
و قسمت پشت بروشور به شکل زیر خواهد بود.
از آنجایی که معمولا بروشورها به چندلایه مختلف تقسیم شده و تا می خورند، با استفاده از نقطه چین، قسمت هایی که باید تا بخورد را مشخص می کنیم. اگر به تصویر زیر به خوبی توجه کنید متوجه خواهید شد که برای تا خوردن جلوی بروشور با استفاده از دو خط و دو نقطه چین مشخص شده است.
(تصویر بالا نشان دهنده جلوی بروشور طراحی شده ما می باشد)
تصویر بالا نیز پشت بروشور ما می باشد که توسط خط و نقطه چین قسمت های تا خورده آن به وضوح مشخص شده است.
نحوه آماده کردن بروشور در کورل دراو
مرحله اول
بعد از باز کردن نرم افزار کورل دراو از طریق منوی File گزینه New را انتخاب کرده و یک سند با نام دلخواه و سایز A4 ایجاد نمایید. سپس از طریق Height، آیکون Landscape را انتخاب نمایید.
تعداد صفحات را روی ۲ تنظیم کنید. از آن جایی که بروشور برای چاپ طراحی می شود، حتما توجه داشته باشید که مد رنگ آن بر روی CMYK تنظیم شده باشد. در صورتی که مد رنگ بر روی گزینه پیش فرض یعنی RGB قرار داشته باشد، فایل چاپی شما بسیار تغییر رنگ خواهد داد و با تصویری که شما طراحی کرده اید تفاوت زیادی خواهد داشت.
بعد از انجام تنظیمات بالا و کلیک بر روی گزینه ok سند شما ساخته می شود.
مرحله دوم
معمولا در هنگام چاپ یک بروشور، قسمت هایی از لبه آن بریده می شود. به همین خاطر نیاز است تا قبل از ارسال فایل برای چاپ، برای آن مقداری bleed تعریف کنیم تا در هنگام چاپ دچار مشکل نشویم. برای اضافه کردن bleed به بروشور، به منوی Layout رفته و گزینه Page Setup را انتخاب می کنیم. در پنجره ظاهر شته و در قسمت پایین آن گزینه Bleed وجود دارد که در تصویر زیر نیز آن را مشاهده می کنید. بهترین مقدار برای Bleed عدد ۵ می باشد که باید روی این عدد تنظیم شود. در انتها تیک گزینه Show bleed area را زده روی OK کلیک نمایید.
مرحله سوم
توصیه می کنیم دو لایه پشت و روی بروشور را نام های مختلف قرار دهید تا بهتر بتوانید روی آن ها کار کنید و سردرگم نشوید. برای تغییر نام می توانید از طریق زبانه های موجود که در قسمت پایین و چپ صفحه قرار دارد استفاده نمایید و نام پیش فرض صفحات یک و دو را تغییر دهید.
ابتدا بر صفحه روی بروشور کار و طراحی خواهیم کرد. با استفاده از خط کش، خطوط راهنما را ایجاد می کنیم تا خطوط برش در بروشور مشخص شود. با استفاده از کلیک و درگ کردن می توانید این خطوط را اضافه کنید.
اولین خط راهنما را با سایز ۹۹ میلیمتر ایجاد نمایید. مقادیر و اعداد مختلف را می توانید در X position که در نوار Property وجود دارد وارد نمایید. در صورتی که این گزینه فعال نبود کلید میانبر Control-Enter را فشار دهید.
خط دوم رو نیز با سایز ۱۹۸ میلیمتر ایجاد کنید. خط دوم وسط بروشور را مشخص می کند. برای خط سوم نیز سایز ۴۹٫۵ میلیمتر و در نهایت خط چهارم را نیز در سایز ۲۴۷٫۵ میلیمتر ایجاد کنید.
ایجاد یک سلسله از لایه
مرحله اول
چند لایه مختلف در سند خود ایجاد نمایید. این کار باعث می شود تا تغییرات را در لایه های مختلف ایجاد کنید و کار طراحی شما راحت تر شود.
همچنین در پنل Object Manager تمامی اطلاعات سند به شما نشان داده می شود.
با کلیک بر روی Object Manager چندین منو برای شما باز خواهد شد.
اگر به پنل توجه کنید متوجه خواهید شد که یک لایه با نام Guides ایجاد شده است. حال با استفاده از New Layer یک لایه جدید بسازید و نام آن را Images انتخاب کنید.
حال لایه بعدی را ایجاد کرده و نام آن را Color قرار دهید. لایه سوم را نیز ایجاد کرده و آن را Colored Shapes نامگذاری نمایید. و در انتها لایه چهارم را ایجاد کرده و نام آن را Typography قرار دهید. تمامی لایه ها را انتخاب کرده و در زیر لایه Guides قرار دهید.
مرحله دوم
حال ما نیاز داریم تا لایه ها را قفل کنیم. قفل لایه ها با استفاده از آیکون مداد در پنل Object Manager انجام می گیرد. بعد از قفل تمامی لایه ها، قفل لایه image را بردارید.
افزودن عکس به سمت روی بروشور
نیاز داریم عکس را طوری به بروشور اضافه کنیم که فقط قسمت هایی از تصاویر در بین شکاف های بروشور دیده شود. با توجه به نیاز و پروژه خود یک تصویر را برای پس زمینه انتخاب کنید. ما برای این بروشور از تصویر زیبای یک منظره استفاده کرده ایم.
مرحله اول
مطمئن شوید که لایه image فعال باشد. سپس با استفاده از منوی File گزینه import را انتخاب نمایید. در پنجره باز شده، تصویر مورد نظر خود را انتخاب کرده و آن را وارد بروشور نمایید.
تصویر وارد شده باید از تای وسط و سمت راست عبور کند. همچنین از بالای بروشور نیز خارج شود. نمونه صحیح تصویر وارد شده را در تصویر زیر مشاهده می نمایید
تصویر را دوباره وارد کرده و دقیقا روی تصویر اول قرار دهید. حال تصویر دوم را به صورت افقی تا زمانی بچرخانید که ساحل موجود در تصویر، در بالا و سمت چپ بروشور قرار بگیرد.
تصویر به اندازه کافی بلند است و نیازی به تغییر آن نیست. برنامه Corel PHOTO-PAINT را از درون CorelDRAW باز کرده و با استفاده از آن، تصویر را ویرایش کنید. با استفاده از این برنامه می توانید ویژگی های مختلف تصویر مانند سایز، رنگ و … را ویرایش نمایید.
با استفاده از نشانگر موس عکس ساحل را انتخاب کرده و سپس از طریق منوی Bitamp گزینه Edit Bitamp را انتخاب نمایید.
حالا مشاهده می نمایید که یک پنجره Corel PHOTO-PAINT جدید برای شما باز می شود.
از طریق نوار ابزار موجود در کورل دراو، گزینه Crop را انتخاب نمایید.
با استفاده از ابزار Crop و مانند تصویر زیر، قسمت پایین آسمان عکس را انتخاب نمایید.
با زدن کلید Enter قسمت انتخاب شده در بالا برش می خورد.
در صورت نیاز می توانید با استفاده از Corel PHOTO-PAINT رنگ های موجود در تصویر را ویرایش نمایید.
از طریق منوی Adjust گزینه Vibrance را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده Vibrance را روی ۳۳ و Saturation را روی ۱۳ درصد تنظیم نمایید. این اعداد باعث می شود نور آفتاب تصویر بیشتر شود.
بعد از تغییر تنظیمات ذکر شده در بالا روی گزینه Finish Editing کلیک نمایید.
بعد انتخاب گزینه بالا، Save Changes برای شما ظاهر می شود که باید بر روی Yes کلیک نمایید.
حالا به سند اصلی و اولیه کورل دراو برگردید. مشاهده می کنید که قسمت هایی از تصویر خارج از Bleed قرار گرفته است. نیازی به تغییرات در آن نیست و تاثیر خاصی در چاپ نخواهد داشت.
مرحله دوم
تصویر را انتخاب نمایید و سپس آن را کپی و Paste نمایید. تصویر را در سمت راست سند خود قرار دهید و در انتها ابزار Crop را انتخاب کنید.
تصویر را برش دهید. دقت داشته باشید که قسمت برش خورده تصویر در بین دو خط راهنمای ۱۹۸ میلی متر و ۲۴۷٫۵ قرار داشته باشد. (مانند تصویر زیر)
ساخت پالت رنگ
نیاز داریم تا برای بروشور، از رنگ های بیشتری استفاده کنیم. از رنگ های سرد تا گرم می توان استفاده کرد. ابتدا یک پالت رنگ کامل ایجاد می کنیم تا همیشه بتوانیم از آن استفاده کنیم.
مرحله اول
به پنل Object Manager رفته و لایه Images را قفل نمایید. در اینجا نیاز داریم تا قفل لایه Color را برداریم.
حالا به مسیر window>Dockers > Color Palette Manager رفته و در آن قسمت روی آیکون (+) کلیک نمایید تا تمامی Dockers موجود در کورل برای شما نمایان شود.
Palette Manager برای شما باز می شود که باید در آن بر روی آیکون Create a New Empty Color Palette کلیک نمایید. بعد از آن پنجره Save As باز خواهد شد. می توانید یک نام دلخواه برای آن انتخاب کنید. ما در اینجا نام ‘Beach Brochure Color Palette’، را برای پالت خود انتخاب کرده و در انتها روی Save کلیک می کنیم.
در پانل Color Palette Manager بر روی پالت رنگی که ایجاد کرده ایم کلیک کرده و انتخاب می کنیم و پالت Beach Brochure Color Palette’، در انتها بر روی آیکون Open the Palette Editor کلیک می کنیم تا پنجره جدید برای ما نمایش داده شود.
در گزینه های موجود پنجره Palette Editor روی Add Color کلیک کنید.
نیاز داریم تا یک رنگ CMYK بسازیم. ما در اینجا از مقادیر زیر استفاده کردیم:
K=0
Y= 69
M = 0
C = 26
با اعداد بالا رنگ سبز لیمویی ایجاد می شود. برای این رنگ یک نام دلخواه ایجاد کنید و سپس برای رنگ های دیگر نیز از اعداد زیر استفاده نمایید.
(C=0 M=89 Y=41 K=0 (Coral
(C=76 M=11 Y=34 K=0 (Turquoise
(C=0 M=69 Y=69 K=0 (Orange
(C=3 M=83 Y=0 K=0 (Hot Pink
(C=69 M=0 Y=0 K=0 (Blue
(C=88 M=87 Y=0 K=0 (Purple
مرحله دوم
ابزار Rectangle tool را انتخاب نمایید.
در این مرحله باید از قسمت Bleed تا خط ۴۹٫۵ میلیمتری شکلی بکشید و در تنظیمات آن، Fill to Coral را روی Stroke و No Color تنظیم نمایید.
بعد از انتخاب شکل مستطیل آن را کپی و Paste نمایید. حال شکل دوم را در سمت راست و در بین خط راهنمای ۲۴۷٫۵ میلیمتری و لبه Bleed قرار دهید. Fill را نیز روی Turquoise تنظیم کنید.