احتمالا برای شما نیز پیش آمده باشد که قصد تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ را داشته باشید. مثلا تصویر یک اتومبیل قرمز را دارید که دوست دارید رنگ آن را به مشکی تغییر دهید و هیچ کس متوجه مصنوعی بودن این رنگ نشود. با استفاده از ابزارهای گوناگونی می توان این کار را انجام داد.
اما امروز در ایزی دیزاین، با استفاده از ابزار Color Replacement تغییر رنگ را انجام خواهیم داد. البته درست است که این ابزار کاملا حرفه ای نیست و در پروژه های حساس استفاده نمی شود؛ اما برای کارها و طراحی های ساده می توان آن را به کار برد. ما در این آموزش از تصویر بادکنک استفاده کرده ایم و شما می توانید هر تصویر دلخواهی را انتخاب کنید. تا انتها با ایزی دیزاین همراه باشید تا این آموزش جذاب را پیش ببریم.
ابزار Color Replacement در فتوشاپ
این ابزار از زیرمجموعه ابزارهای Healing Brush است. پس برای دسترسی به آن، در جعبه ابزار فتوشاپ ابتدا روی Healing Brush راست کلیک کرده و از بین گزینه های موجود، Color Replacement را انتخاب نمایید.
همچنین می توانید با کلیک چپ و چند ثانیه نگه داشتن کلیک موس، زیرمجموعه ابزارها را فعال کنید. دقت داشته باشید اگر از ورژن CS3 و CS4 فتوشاپ استفاده می کنید، این ابزار در مجموعه براش قرار دارد و شما بایستی روی ابزار براش کلیک راست کرده و ابزار Color Replacement را انتخاب کنید.
بعد از انتخاب ابزار Color Replacement، نمای موس به شکل دایره تبدیل می شود که در میان آن یک علامت مثبت قرار دارد. نمای موس را در تصویر زیر مشاهده می کنید.
سایز دایره به راحتی قابل تغییر است. با استفاده از کلیدهای براکت می توانید سایز دایره را بزرگتر و یا کوچکتر نمایید. همچنین در این جا دو کلید میانبر دیگر وجود دارد که قطعا به کار شما خواهد آمد. کلید Shift و کلید براکت چپ باعث می شود قلم مو نرم شود و کلید Shift و براکت راست برای سخت تر کردن قلم مو می باشد.
نحوه عمل کردن ابزار Color Replacement
گفتیم که وقتی ابزار Color Replacement را انتخاب کنید، نمای موس به شکل دایره تبدیل می شود که در وسط آن یک علامت مثبت یا هدف وجود دارد. شما روی هر قسمتی از تصویر در فتوشاپ کلیک کنید، علامت هدف وسط دایره، رنگ آن قسمت را بر می دارد و با رنگ Foreground جایگزین می کند.
این عمل باعث می شود تا رنگ تمام پیکسل هایی که داخل دایره بزرگ دور علامت هدف قرار دارند نیز تغییر پیدا کند. به طور مثال، اگر نقطه هدف از روی قسمت مشخصی از تصویر که دارای رنگ سبز است بگذرد و رنگ Foreground بر روی رنگ زرد تنظیم شده باشد، تمام پیکسل های سبز که دایره بزرگ از روی آنها عبور میکند زرد خواهند شد. همچنین می توانید با تغییر تنظیمات، عملکرد این ابزار را به دلخواه خود تنظیم کنید.
رنگ Foreground در فتوشاپ به صورت پیش فرض سیاه می باشد.
در تصویر زیر مکان Foreground را مشاهده می کنید.
تغییر رنگ Foreground نیز کار راحتی است. کافی است روی آن دوبار کلیک کنید. پنجره رنگ ها برای شما باز خواهد شد که می توانید در آن، رنگ مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را OK کنید تا بسته شود.
به طور مثال ما رنگ Foreground را بر روی رنگ سبز تنظیم کردیم. حالا اگر ابزار Color Replacement را انتخاب کنید و نقطه هدف را بر روی قسمتی از تصویر بکشید، مشاهده خواهید کرد که رنگ آن قسمت سبز خواهد شد.
برای مثال، ما در تصویر زیر عکس دختر بچه ای را آماده کردیم که یک بادکنک آبی رنگ در دست دارد. قصد داریم رنگ این بادکنک را به سبز تغییر دهیم.
برای شروع ابزار Color Replacement را انتخاب کنید. با دقت، نقطه هدف را بر روی بادکنک حرکت دهید. به یاد داشته باشید که کلیک چپ موس را باید نگه داشته باشید. از آن جایی که در مرحله قبل ما رنگ Foreground را به سبز تغییر داده بودیم، مشاهده می کنید که رنگ آبی بادکنک به سبز تغییر پیدا می کند.
موس را در تمام نقاط بادکنک بکشید تا همه بادکنک سبز شود. این کار را با دقت انجام دهید تا دایره بزرگتر فقط روی رنگ آبی بادکنک حرکت کند و از آن خارج نشود. همانطور که ذکر کردیم، دایره بزرگ تر از رنگ نمونه برداری کرده و با رنگ نقطه هدف آن را جایگزین می کند.
در تصویر زیر مشاهده می کنید که اگر دایره بزرگ از داخل تصویر بادکنک خارج شود چه اتفاقی می افتد. ابزار Color Replacement در هر کجا کشیده شود، آن قسمت را به رنگ سبز تبدیل می کند.
اگر به طور اتفاقی و ناخواسته این اتفاق برای شما افتاد و از قسمت مورد نظر خارج شدید؛ کافی است با استفاده از کلید میانبر Ctrl+Z یک مرحله به عقب برگردید. اگر بیش از یک مرحله دچار اشتباه شدید؛ از کلید میانبر Ctrl+Alt+Z استفاده نمایید. این کلید میانبر تا هر چند مرحله که بخواهید، شما را به عقب بر می گرداند.
Tolerance
تا به اینجا، کار سختی نداشتیم. اما وقتی که به پایان کار نزدیک می شوید، متوجه خواهید شد هنوز لبه های بادکنک، به رنگ آبی هستند و تبدیل آن ها به رنگ سبز کار دشواری به نظر می رسد.
اگر مقالات آموزشی قبلی ایزی دیزاین را مطالعه کرده باشید، به یاد دارید که ما در مورد نوار تنظیمات ابزارها در فتوشاپ صحبت کرده بودیم. در این آموزش نیز به آن نیاز داریم. اگر به نوار تنظیمات دقت کنید گزینه ای با عنوان Tolerance را مشاهده می کنید که روی ۳۰ تنظیم شده است. این مقدار به ابزار اجازه نمی دهد تا طیف رنگ وسیعی را جایگزین کند.
پس نیاز داریم تا مقدار آن را تغییر دهیم. شما با توجه به نوع و اندازه شئ که قرار است روی ان کار کنید، این عدد را تغییر دهید. در اینجا ما روی ۵۰ درصد تنظیم می کنیم تا لبه های بادکنک نیز به صورت کامل تغییر رنگ پیدا کند.
با استفاده از کلیدهای میانبر گفته شده کار را چند مرحله به عقب برگردانید و با مقدار Tolerance جدید، نزدیک لبه های بادکنک را رنگ کنید. مشاهده می کنید که لبه ها نیز به صورت کامل تغییر رنگ پیدا می کند.
پروژه به پایان رسید. شما به راحتی توانستید رنگ بادکنک را عوض کرده و به رنگ سبز تبدیل کنید. نتیجه کار را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
نمونه برداری رنگ در فتوشاپ
اگر دوست داشته باشید تا رنگ های موجود در تصویر شما در یک طیف باشند، می توانید از هر قسمتی که دوست داشتید، رنگ را نمونه برداری کنید. برای این کار وقتی ابزار Color Replacement را انتخاب کرده اید، کلید ALT را نگه دارید تا نمای موس به شکل قطره چکان دربیاید.
بعد روی قسمتی که قصد برداشتن نمونه رنگ را دارید رفته و یک بار روی آن کلیک کنید. حالا اگر به Foreground نگاه کنید، متوجه خواهید شد که به رنگ انتخابی شما تغییر داده شده است. ما در این تصویر از رنگ لباس دختربچه استفاده می کنیم تا بادکنک را نیز به آن رنگ تغییر دهیم.
با انتخاب رنگ لباس کودک، رنگ Foreground به قرمز تغییر پیدا می کند.
حالا با استفاده از ابزار Color Replacement و مراحل ذکر شده، بادکنک را قرمز می کنیم.
مشاهده کردید که به راحتی و با استفاده از ابزار Color Replacement توانستیم رنگ شکل دلخواه خود را تغییر دهیم.
تنظیمات Blend Modes در فتوشاپ
مهمترین دلیل که باعث استفاده از ابزار Color Replacement می شود، عدم تغییر بافت تصویر در هنگام رنگ آمیزی است. هنگامی که از این ابزار استفاده می کنیم، فقط رنگ قسمت دلخواه تصویر تغییر می کند و به بافت تصویر تاثیری نمی گذارد. ابزار Color Replacement برای اینکه تغییری در بافت و جزییات تصویر ندهد از Blend Modes استفاده می کند.
به طور کلی فتوشاپ دارای ۴ نوع Blend Modes است که عبارتند از (Hue, Saturation, Color, Luminosity) که برای دسترسی به آن ها می توانید از قسمت Mode در نوار تنظیمات استفاده کنید. در نرم افزار فتوشاپ، حالت پیش فرض Blend Modes بر روی گزینه Color می باشد.
تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ
در بحث تئوی رنگ ها ما با سه گزینه hue, saturation و brightness رو به رو هستیم که چهار مدل Blend Modes در ابزار Color Replacement همین گزینه ها را تغییر می دهد.
Hue: مود Hue باعث می شود تا فقط رنگ پایه تغییر پیدا کند و تغییر دیگری در روشنایی رنگ های دیگر به وجود نمی آورد. از این مود هنگامی استفاده می کنیم که نیاز به تغییرات کم در تصویر داریم.
Saturation: مود Saturation برای تغییر میزان اشباعیت رنگ مورد استفاده قرار می گیرد. در این مود نیز رنگ و روشنایی تفاوتی نمی کنند. همچنین هنگامی که قصد داشته باشیم شدت رنگ را کاهش دهیم و یا رنگی را به صورت کامل حذف کنیم از این مود استفاده می کنیم.
Color: این مود که به صورت پیش فرض قرار دارد، باعث تغییر رنگ و میزان اشباعیت رنگ می شود. در این مود brightness تغییری نمی کند. در بیشتر مواقع برای تغییر رنگ تصاویر از این مود استفاده می کنند..
Luminosity: آخرین مود رنگی که در مورد آن صحبت می کنیم، مود Luminosity است که روشنایی رنگ اصلی را با رنگ جدید یکسان می کند.
در تصویر زیر مشاهده می کنید که بادکنک نارنجی رنگ از دیگر بادکنک ها جدا شده است. حال در ادامه می خواهیم تا رنگ آن را با توجه به نکات گفته شده و مودهای مختلف تغییر دهیم.
در ابتدا قصد داریم از مود Saturation استفاده کنیم. از آن جهت این مود را انتخاب کردیم که قصد ما از تغییر رنگ؛ تغییر بدون دستکاری در رنگ اصلی بادکنک ها است. حال ابزار Color Replacement را انتخاب کنید و گزینه پیش فرض blend mode را از حالت Color به Saturation تغییر دهید.
ما قصد داریم رنگ بادکنک ها را به طور کامل پاک کنیم. ما در اینجا می خواهیم که رنگ Foreground را تغییر دهیم. می توانیم از سیاه، سفید و یا خاکستری استفاده کنیم، اما از آنجایی که به افکت خفیف نیاز دارم، یک رنگ با درجه اشباعیت پایین را انتخاب می کنم.
به همین دلیل فکر می کنیم بهترین رنگ، زرد باشد. دقت داشته باشید به این دلیل که مود Saturation را انتخاب کرده ایم، خود رنگ زرد تغییر چندانی نمی کند و فقط در بهترین حالت، میزان اشباعیت رنگ کم و زیاد می شود.
حال نگاهی به بادکنک ها بیاندازید و آن هایی که قصد تغییر اشباعیت دارید را تغییر دهید. دقت داشته باشید که میزان Tolerance را روی عدد مناسب تنظیم کنید. به طور مثال به تصویر زیر با دقت نگاه کنید. بادکنک نارنجی را مشاهده می کنید که اشباعیت نیمی از آن را تغییر داده ایم. تفاوت محسوس و قابل درک است.به زبان ساده تر، از درخشندگی نارنجی کاسته شده است.
بادکنک هایی که حس کردیم نیاز است تا اشباعیت آن ها کم شود را انتخاب و روی آن ها نقاشی کردیم. نتیجه نهایی این کار را در تصویر زیر می توانید مشاهده نمایید.
مشکل Brightness
هنگام استفاده از ابزار Color Replacement در برخی موقعیت ها دچار مشکل می شوید. مثلا در مواقعی که قصد دارید دو رنگ بسیار متفاوت در روشنایی را جایگزین هم کنید. به طور مثال در این تصویر ما قصد داریم تا بادکنک نارنجی را با رنگ بنفش تیره جایگزین کنیم.
تا به اینجای کار به مشکلی بر نخورده و تمام کارها به سادگی انجام شده بود.
به منوی File مى رویم و با انتخاب فرمان Revert رنگ را به حالت اولیه خود برمی گردانیم. حال ابزار ابزار Color Replacement را انتخاب کنید و به وسیله قطره چکان، رنگ بنفش تیره را از روی بادکنک نمونه برداری کنید.
دقت داشته باشید تا سعی کنید از تیره ترین قسمت، نمونه برداری کنید.
مود را به حالت پیش فرض Color برگردانید حالا روی بادکنک نارنجی که از بقیه جداست با استفاده از ابزار Color Replacement نقاشی کنید. نتیجه را در تصویر زیر مشاهده کنید.
اگر با دقت به بادکنک نگاه کنید متوجه می شوید با این که به رنگ بنفش تغییر پیدا کرده است، اما کاملا با رنگ بنفش انتخابی ما که تیره بود متفاوت است و کاملا روشن تر از بقیه بادکنک های بنفش موجود در تصویر می باشد.
این امر به آن دلیل است که مود Color هیچ تاثیری در روشنایی تصویر و بافت ندارد و تغییر رنگ را بدون تاثیرگذاری بر روی نور و بافت انجام می دهد. اجازه دهید تا یک مود دیگر را امتحان کنیم و تاثیر آن را بر روی بادکنک نارنجی ببینیم. نزدیک ترین و بهترین مودی که به ذهن می رسد Luminosity است. آن را انتخاب می کنیم تا نتیجه آن را نیز مشاهده کنیم.
با استفاده از کلیدهای میانبر گفته شده، کار را چندین مرحله به عقب برمی گردانیم تا بادکنک نارنجی پدیدار شود. حالا در حالی که مود روی Luminosity تنظیم شده است؛ رنگ بنفش را جایگزین نارنجی می کنیم.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید بادکنک تیره شد و خبری از رنگ بنفش نیست. در واقع بادکنک آنقدر مصنوعی شده است که دیگر هیچ شباهتی به دسته دیگر بادکنک ها ندارد. شما می توانید مودهای دیگر را نیز امتحان کنید اما این را بدانید که هیچ نتیجه مطلوبی نخواهید گرفت.
این نکته همان عیب بزرگ ابزار color Replacement است که در هنگام تغییر رنگ با دو درخشندگی بسیار متفاوت، بسیار ضعیف عمل کرده و نمی تواند انتظارات ما را برآورده کند. پس مجبور خواهیم بود از روش های دیگری استفاده کنیم که در مقالات بعدی حتما به آن ها خواهیم پرداخت.
اجازه دهید در ادامه با دیگر گزینه های تنظیمات color Replacement آشنا شویم تا بحث کاملا جمع بندی شود.
تنظیمات نمونه برداری در فتوشاپ
در نوار تنظیمات و در سمت راست گزینه blend mode شما سه آیکون کوچک را مشاهده می کنید که برای نمونه برداری مورد استفاده قرار می گیرند. کارایی این سه آیکون از چپ به راست Contiguous به صورت پیوسته است که گزینه پیش فرض نیز هست، Once و رنگ Background را داریم.
این گزینه به فتوشاپ می فهماند چگونه از تصویر نمونه برداری کند. گزینه Contiguous برای مواقعی که تنوع رنگ در تصویر زیاد است مفید است. هنگام انتخاب ابزار color Replacement گزینه Contiguous باعث می شود تا رنگ ها به طور پیوسته نمونه برداری شوند.
با انتخاب گزینه Once به فتوشاپ دستور می دهید که فقط از روی اولین رنگ نمونه برداری کرده و با رنگ های دیگر کاری نداشته باشد. در مواقعی که گزینه Contiguous درست کار نمی کند می توانید Once را امتحان کنید. به خصوص در هنگام تغییر رنگ لبه های تصویر، این گزینه بیشتر کاربردی خواهد بود.
مورد سومی که در بین گزینه ها وجود دارد Background Swatch می باشد که خیلی کم مورد استفاده قرار می گیرد. مواقعی که دو گزینه قبل به خوبی کار نکنند می توانید Background Swatch را امتحان کنید.
Limits
از گزینه های دیگر موجود در نوار تنظیمات ابزار color Replacement می توان به Limits اشاره کرد که برای کنترل رنگ های جایگزین در فتوشاپ مورد استفاده قرار می گیرد. خود color Replacement نیز دارای سه گزینه است که تقریبا در تمام مواقع فقط از دو گزینه اول آن استفاده می شود. گزینه های آن شامل Contiguous, Discontiguous و Find Edges می باشند.
Limits در حالت پیش فرض بر روی گزینه Contiguous قرار دارد. این بدین معنا است که ابزار Color Replacement فقط قادر به تغییر رنگ پیکسل های درون فضای نقطه هدف مرکز دایره می باشد.
نقطه مقابل آن، Discontiguous قرار دارد که کاملا با گزینه قبل متضاد است و به ابزار Color Replacement اجازه می دهد تا رنگ هر پیکسلی با هر رنگی که درون دایره مکان نما باشد و یا نباشد، تغییر دهد.
Anti-Alias
و آخرین گزینه تنظیم که در این قسمت وجود دارد گزینه Anti-alias است که در فتوشاپ به صورت پیش فرض فعال و انتخاب شده می باشد.
فعال بودن این گزینه باعث می شود تا حاشیه های قسمت هایی که ابزار color Replacement روی آن ها تغییر اعمال کرده است، کاملا صاف و بدون بریدگی باشد.
سلام. من میخوام بخشی از عکس رو مشکی کنم ولی وقتی رنگ کاملا مشکی رو انتخاب میکنم رنگش طوسی میشه! گزینه Luminosity رو هم که انتخاب میکنم اصلا جواب نمیده. لطفا راهنمایی کنین
با عرض سلام و وقت بخیر؛ از اینکه آموزش های مارا مطالعه می کنید سپاسگزاریم؛
کاربر گرامی با توجه به مشکل پیش آمده برای شما یک آموزش جدید برای تغییر رنگ قسمتی از عکس آماده کرده ایم و از تمام مراحل آن عکس گرفته ایم. لطفا طبق مراحل آموزش را دنبال نمایید.
مرحله اول
مرحله دوم
مرحله سوم
مرحله چهارم
مرحله پنجم
مرحله شش
مرحله هفتم
مرحله هشتم