تا اینجا موفق شدیم یک کاراکتر خوب بسازیم، ریگ بندی کنیم و به دستان کاراکترمان اجازه حرکت بدهیم، حالتهای دست و صورت را بر اساس تایم ریمپ طراحی کنیم ولی هنوز کارمان تمام نشده، این کاراکتر باید به حرکت دربیاید و آنچه را که ما در ایزی دیزاین می خواهیم انجام دهیم متحرک سازی کاراکتر در افترافکت است.
مراحل متحرک سازی کاراکتر در افترافکت
در ادامه ساخت کاراکترمان لازم است تا این کاراکتر به یک ابزار راحت تبدیل شود، در واقع قرار نیست که ما با یک صفحه شلوغ و پر از ابزار گیج شویم و درست زمانی که قرار است کاراکترمان تبدیل به یک انیمیشن شود آشفتگی ذهن مانع آن شود، به همین دلیل لازم است تا این مراحل را طی کنید.
قسمتهایی از این کاراکتر به کارما نمی آید مانند استخوان سرشانه و یا ران ها، این قسمتها را انتخاب کنید و آنها را shy کنید
بعد از این کنترل هایی مانند مچ دست و مچ پا را که در انیمیت کاراکتر به درد ما می خورد را انتخاب کنید و آنرا به بالای پنچره تایم لاین در افترافکت منتقل کنید
یک عدد null از مسیر layer>new>null object بسازید و اسم آن را تغییر دهید، به سادگی بدن کاراکترتان را به نال پیوند دهید(یادتان که هست، شما باید برای این کار از گزینه parent استفاده کنید و parent بدن کاراکتر را به null که می سازید تغییر بدهید) از این به بعد هر زمان نال جابه جا شود کاراکتر شما هم جا به جا می شود.
حالا به راحتی می توانید بدن کاراکترتان را shy کنید
ضمنا قسمتهایی را که قرار نیست دیگر تغییری در آنها اتفاق بیافتد مانند بدن همین کاراکتر قفل کنید
چگونه کاراکتر افترافکت را به حرکت دربیاوریم
خوب حالا زمان آن رسیده که از ریگ بندی و کاراکتری که آماده کرده ایم استفاده کنیم، برای این کار مرحله به مرحله پیش برویم.
کاراکترتان را به پوزیشنی که قرار است در ابتدا قرار بگیرد انتقال دهید و حالت ابتدایی کاراکتر را با استفاده از کنترلر ها تعیین کنید.
پس از این کنترلرهای مچ دست ها، مچ پاها و بدن کاراکتر را انتخاب کنید و کلید p را در صفحه کلید بزنید، با این کار شما تمام کنترلر ها باز و شما گزینه position را در همه آنها مشاهده می کنید، به این شکل دیگر لازم نیست تا هر بار برای تعیین پوزیشن شیپ و یا کنترلر را باز کنید و به دنبال گزینه مورد نظرتان بگردید. (این کار را می توانید برای بقیه گزینه ها هم انجام دهید مثلا همه قسمتهای مورد نظرتان را انتخاب کنید و گزینه r را بزنید اینبار rotation باز می شود و به همین ترتیب برای بقیه)
از این قسمت به بعد چون کلید پوزیشن کی فریم شده است تمام حرکاتی که برای کاراکترتان انجام می دهید (در پوزیشن) ثبت می شود.
یادتان باشد هر قسمتی از کاراکتر که قرار است در کی فریمها تغییر کند همینجا تنظیم کنید، به این شکل کار شما راحتتر می شود.
مثلا می خواهید کاراکترتان بنشیند و بعد بلند شود
برای حرکت بخشیدن به کاراکترتان در افترافکت به این ترتیب عمل کنید
بعد از اینکه حالت اولی در کی فریمهای پوزیشن ثبت شد، cti را به جلو ببرید، شیپ نالی را که برای بدنه کاراکتر تهیه کردید به سمت پایین بیاورید (می توانید پوزیشن در تایم لاین را تغییر بدهید و یا دستی نال را بگیرید و با کشیدن موس آن را به جایی که می خواهید ببرید)
همینجا در حالت اولیه قبل از جلو بردن cti به کامپوزیشن face بروید و حالت دهان و چشم کاراکتر را هم کی فریم کنید.
زمانی که بدن تنظیم شد، دست کاراکتران را هم تنظیم کنید، اگر همراه با بدنه دست هم به پائین می آید پس cti را تکان ندهید، کنترلر دست را هم بگیرید و پوزیشن آن را تغییر بدهید
حالا به کامپوزیشن face بروید و حالت چشم کاراکتر را در این موقعیت تنظیم کنید.
همانطور که در تصویر بالا می بینید، کاراکتر در حالت ابتدایی ایستاده، چشمانش بسته و در حالت بعدی یعنی فریم بعد حالت نشسته و با چشمان باز است.
هر تغییری را که شما در کامپوزیشن های موجود در این کامپوزیشن (مثلا face) بدهید در اینجا هم ثبت خواهد شد، حالا می توانید cti را به جلو ببرید و باز هم به کارتان ادامه بدهید.
نهایتا شما یک انیمیشن ساخته اید.
سخن پایانی
کاری که در این مقاله انجام گرفت بخشی از آموزشهای ابتدایی در افترافکت بود، به این شکل شما توانسته اید تا یک کار مقدماتی را انجام دهید، در سری های بعد با قدرت بیشتری از این نرم افزار آشنا می شوید و مطمئنم که شما هم مثل من این نرم افزار را دوست خواهید داشت. در جلسه آتی به شما می گویم که چطور از کارتان خروجی بگیرید و کارتان را به یک تکه فیلم کوتاه تبدیل کنید.