نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول ⭐️

صفحه اصلی » وبلاگ » فتوشاپ » نکات طراحی پکیج در فتوشاپ – بخش اول

نکات طراحی پکیج در فتوشاپ برای کاربران مبتدی در آغاز، کار سخت وپیچیده ای نشان می دهد، در صورتی که برای اضافه کردن یک طرح ۲ بعدی به حیطه ی طرح های سه بعدی جاى هیچ گونه نگرانی نیست.

ما به کمک این آموزش و راهنمای کلی، مواردی از قبیل انواع نرم افزار های مرتبط و قدرتمند، انواع شکل ها، سبک ها و ابزارهای مختلف را به شما آموزش خواهیم داد و شما را با انواع چاپ ها و چگونگی مهیا کردن آثار هنری دو بعدی، جهت چاپ آشنا خواهیم کرد.در ادامه اولین بخش این آموزش را در اختیارتان می گذاریم:

مهم ترین نکته جهت طراحی پکیج داشتن ذهنی خلاق برای ایده های خاص و زیبا از انواع پکیج می باشد، حال برای شروع کار، به معرفی نکته های اساسی جهت ساخت و طراحی پکیج می پردازیم.

 

0029 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

 

 

۱- بهترین نرم افزار طراحی پکیج

قبل از آغاز به کار، در نظر گرفتن این نکته که مناسب ترین برنامه برای انجام این کار کدام است، حائز اهمیت  می باشد.

اکثر طراحان به دلیل اینکه فایل های وکتور دارای ویژگی تغییر سایز و ابعاد هستند و علاوه برآن، ایجاد الگو به وسیله ی ابزارهای ترسیم خط وشکل که معمولا در نرم افزارهای Adobe Illustrator  یا Inkscape  می باشند بسیار کار ساده ای است، به ارسال طرح دو بعدی خود، با فرمت وکتور برای سازنده اقدام می کنند.

از آنجایی که اکثر نرم افزارهای وکتور، به منظور ساخت و ایجاد انواع تصویرهای دو بعدی ایجاد شده اند، زمانی که شما قصد به تصویر کشیدن طرح مورد نظر خود را به عنوان نوعی محصول سه بعدی داشته باشید، این موضوع  پیچیده و مشکل به نظر می رسد.

با این وجود شما این امکان را دارید، که به منظور دریافت کمک پلاگین ها در این زمینه، به پیدا کردن پلاگین های مرتبط به انواع برنامه ها بپردازید، از پلاگین های مرتبط به برنامه ایلوستریتور می توان به Esko  اشاره کرد که امکان رندر کردن طرح یا تصویر مورد نظر، با فرمت سه بعدی را در اختیارتان قرار می دهد. علاوه بر آن، با فراهم آوردن امکان چرخش بسته بندی، به شما کمک می کند که بتوانید طرح خود را، در زاویه های متفاوت مشاهده نمایید.

تعدادی از طراحان پکیج نیزبه منظور تبدیل تصویر یا طرح مسطح به نوعی فرمت سه بعدی از برنامه ی( Cinema 4 D )بهره می برند.

همچنین تعداد زیادی از طراحان به دلیل(ممکن بودن نحوه طراحی به سبک واقعی) از Cinema 4D یا  Esko  استفاده نمی کنند.در ادامه این مبحث، در رابطه با این موضوع توضیح خواهیم داد.

 

۲- طراحی دای لاین ( Dieline) الگوی مسطح و باز پکیج

الگوی مسطح یا فلت پکیج، (dieline) نام دارد. نحوه قرارگیری این الگو با بهره گیری از انواع خط وشکل های ساده می باشد و غالبا طراح با کمک از ایلوستریتور این کار را انجام میدهد.

 

0039 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

 

در واقع نشان دهنده ی محل قابل برش و یا سوراخ شدنی، الگوی پکیج شما می باشد (نوعی الگوی آماده جهت تا خوردن) از آن جهت که این دو، دارای قسمت های جداگانه ای از اطلاعات، برای چاپگر می باشند، جایگاه قرار گیری (دو خطوط برش و تا شدن)می بایست در بخش لایه های متنوع، وهمچنین در رنگ های مختلف باشند واین بدین معناست که عمل( برش و تا) طی مرحله های متفاوت، اعمال می شود.

در اینجا به منظور این که برای سازنده معین شود که لایه های مورد نظر، مرتبط با فرایند بعد از چاپ می باشند، بهتر است به تغییر نام لایه های،( dieline  )موجود در سند،( Illustrator)به ( DO NOT PRINT )، اقدام نمایید.

در مراحل اولیه کار، معرفی یا بکارگیری( dieline )یا همان خطوط برش، کاری بسیار زمان بر و مشکل است که به واسطه تکرار وتمرین ساده تر خواهد شد.در این جا به معرفی یک راه مناسب جهت تمرین کردن در مورد این موضوع می پردازیم.

شما می توانید با استفاده از جعبه ای که سایز واندازه آن تقریبا به جعبه ای که قصد ساخت آن را دارید نزدیک است ، شروع کنید. بعد به جدا کردن آن از هم بپردازید و در آخر نیز آن را اندازه گیری نمایید،سپس به عنوان مبنای ساخت خطوط برش پکیج بسته بندی خود، از این ابعاد و اندازه ها بهره بگیرید.

 

0049 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

 

۳- یک جعبه فقط یک جعبه ساده نیست

آیا با خود تصور می کنید یک جعبه می تواند تنها یک جعبه ساده باشد؟ مجددا باخود تفکر نمایید؟ با دقت به گوشه و کنار خانه بنگرید و به عنوان نمونه چندین جعبه را پیدا کنید، حالا دقیقا می فهمید که همگی آن ها به نوعی جعبه می باشند، اما فقط از لحاظ ظاهری(شکل و اندازه) با یکدیگر متفاوت هستند. در مواردی امکان دارد این جعبه ها دارای درب های جداگانه به صورت آمیخته شده با طرح باشند و یا دارای درب های کامل و قابل اتصال به جعبه باشند.

 

0057 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

نکات طراحی پکیج در فتوشاپ

با توجه به این که جعبه های موجود دارای اشکال و طرح های متنوع می باشند؛ ولی شما جهت دست یابی به هدف های تکنیکی باید به این آگاهی جهت دانستن انواع و اقسام جعبه ها برسید، که شکل ایجاد جعبه ها بر دو نوع است

۱٫جعبه های تزیینی: که جهت محصولات نهایی و بیشتر برای بسته بندی های جزئی اعم از: بسته بندی انواع شیرینی های خاص ، جعبه های هدیه (جعبه کادویی) کاربرد دارند که علاوه برآن، ساخت این نوع باکس ها بسیار هزینه بر می باشد.این نوع جعبه ها اکثرا شامل دو طبقه پایینی و بالایی می باشند ،چنانچه قصد ساخت یک طرح و کار کاملا ویژه را دارید باکس های تزئینی بهترین انتخاب برای شما هستند، البته در صورتی که صرف هزینه (جهت تولید آن)، برای شما اهمیت خاصی نداشته باشد.

نکات طراحی پکیج

0066 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

 

۲٫کارتن های تاشو:این کارتن ها جهت مجموعه ی گسترده ای از انواع محصولات گوناگون، از مواد غذایی تا تمام کالاهای خانگی کاربرد بسیاری دارند، از نمونه های ساده وقدیمی کارتن های تاشو می توان به ( جعبه غلات) اشاره کرد. اغلب جعبه های تاشو تنها یک قالب یا الگوی تکی می باشند که پیش از ارسال رای سازنده پکیج، به شکل دو بعدی جهت چاپ روی کاغذ طراحی واجرا می شوند وبعد از چاپ، تا شده، سپس برش و چسب می خورند.

 

شما می توانید با انتخاب فرمتی مناسب، برای جعبه خود که از دو جهت مناسب و به صرف باشد عمل کنید:

۱٫ برای محصول مورد نظر

۲٫ موردی مناسب برای خرده فروشی از لحاظ هزینه

 

به عنوان مثال: استفاده از جعبه های تزئینی ، برای بسته بندی نوعی بیسکویت، از لحاظ قیمت به هیچ وجه مناسب نمی باشد اما جهت بسته بندی یک محصول ارزشمند چون جواهرات و یا کفش، انتخاب این نوع جعبه های تزئینی، بسیار مناسب و کار آمد خواهد بود.

 

۴- فرمت های بسته شدن درب جعبه

بعد از بررسی فرمت های جعبه ، متوجه خواهید شد که مانند گره ملوانی،شیوه های بسیاری جهت بسته شدن درب جعبه، موجود می باشد.

 

هدف از طراحی این روش ها

اعمال یک مهر و موم مستحکم، و ایجاد سهولت در باز کردن درب جعبه در کمترین زمان ممکن می باشد.

 

از انواع روش های معروف، که جهت بستن درب جعبه رواج دارند، میتوان گزینه های :

تای انتهای استاندارد

تای انتهای وارونه(برعکس)

و بستن با همپوشانی کامل را نام برد.

 

0075 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

 

به منظور تعیین کردن نوع بسته بندی ها می توانید به توضیح بسته بندی های موجود در خانه بپردازید. بین گونه های مختلف بسته بندی، نمی توان هیچ موردی را صحیح یا ناصحیح به شمار آورد اما شیوه طراحی وساخت بعضی از جعبه ها بسیار ساده و بعضی دیگر مشکل است و به چسباندن نیز احتیاجی ندارند و همین امر موجب صرفه جویی در فرایند ساخت وتولید می شود.

با وجود روش های خاصی از بسته بندی که فرمتى خاص و استاندارد مى باشند، به بعضی از مرسوم ترین آن ها که بسیار کاربرد دارند در موارد زیر اشاره مى کنیم:

جعبه های بالشتی

این جعبه دارای ظاهری ساده و به فرم منحنی و به همراه درب های دارای انحنا می باشند ،که غالبا جهت بسته بندی انواع آبنبات و لوازم آرایشی کارایی دارند.

 

0082 - نکات طراحی پکیج در فتوشاپ - بخش اول

 

جعبه های نمایشی

این نوع جعبه ها همانطور که از نامش پیداست،جهت نمایان کردن آیتم هایی که به منظور فروش، درون آن قرار گرفته اند مورد استفاده دارند و معمولا روی قفسه های فروشگاه قرار داده می شوند.

لبه های بسته شده به سبک آستین:

یکی دیگر از انواع جعبه ها می باشد که کاربرد آن، در خصوص پوشاندن مواد غذایی آماده وسایر آیتم های غذایی است.

 

جعبه های به سبک کتاب

این نوع جعبه ها، ظاهری مانند کتاب داشته و دارای یک درب لولایی می باشند. و اکثرا جهت، اقلام پزشکی، نرم افزارها، لوازم آرایشی بهداشتی که اغلب به تعداد اندک و جهت  نشان دادن نمونه یک محصول ایجاد می شوند کارآیی دارند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظراتبدون دیدگاه
ارسال دیدگاه