قصد داریم مقاله ای را با عنوان ۲۵ نکته تا حرفه ای شدن در فتوشاپ را برای شما قرار دهیم. از آن جایی که حس کردیم این مطلب کمی طولانی خواهد شد و ممکن است کاربران خسته شوند، آن را به ۳ بخش تقسیم کردیم و در هر قسمت چند نکته و تکنیک جالب که هر طراحی باید یاد داشته باشد را به شما دوستان عزیز بیاموزیم.
کلیدهای میانبر برای تغییرات در لایه ها
ایجاد یک لایه جدید در فتوشاپ
در پروژه های بزرگ و حرفه ای، شما به عنوان یک طراح نیاز دارید تا ده ها لایه جدید بسازید. شما می توانید برای تسریع در انجام کار و صرفه جویی در زمان از کلید میانبرهایی استفاده کنید که فتوشاپ در اختیار شما قرار داده است.
دو کلید میانبری که برای این منظور استفاده می شوند:
ساخت یک لایه جدید همراه با باز شدن پنجره تنظیمات: [ Ctrl + Shift + N ]
ساخت لایه جدید بدون باز شدن پنجره تنظیمات و با اعمال تنظیمات پیش فرض قبلی [ Ctrl + Shift + Alt + N ]
بزرگ و کوچک کردن نمایش تصاویر در فتوشاپ
اگر در طرح شما تصاویر بزرگی وجود داشته باشد و شما نیاز داشته باشید تا قسمت های کوچکی از آن را ویرایش کنید، باید تصویر را بزرگنمایی یا به اصطلاح zoom کنید. این کار با کلید وسط موس امکان پذیر است. اما اگر به موس دسترسی ندارید و یا دوست دارید تا با کیبورد این کار را انجام دهید از کلیدهای میانبر زیر استفاده نمایید:
Zoom in: [Cmd +=]
Zoom out: [Cmd +-]
همچنین اگر کلید میانبر [ ۰ + Cmd ] را فشار دهید، صفحه سند شما با فتوشاپ هم اندازه خواهد شد.
ترکیب کردن چند لایه با یکدیگر در فتوشاپ
با فشردن کلید میانبر Ctrl + E لایه ها با یکدیگر ترکیب می شوند.
اگر قصد دارید تا چند لایه را در یک گروه قرار دهید، لایه ها را انتخاب کنید و در حالی که کلید Ctrl را نگه داشته اید یک بار کلیک کنید تا لایه های انتخابی در یک گروه قرار گیرند.
همچنین با فشردن کلید میانبر Ctrl + G تمام لایه ها تبدیل به یک گروه خواهند شد.
برای ساخت لایه های جدید که همگی روشن باشند باید از کلیدهای میانبر Ctrl + Alt + Shift + E استفاده کنید.
نکته: خوشبختانه فتوشاپ دست شما را برای ساخت و ویرایش کلیدهای میانبر کاملا باز گذاشته است. شما می توانید با رفتن به Edit | Keyboard Shortcuts کلیدهای میانبر جدید اضافه کنید و یا کلیدهای موجود را به دلخواه و سلیقه خود ویرایش کنید.
اکشن چیست و چه کاربردی در فتوشاپ دارد
اکشن ها در فتوشاپ بسیار کاربردی هستند و مخصوصا در زمانی که نیاز دارید تا چند کار تکراری را به طور مداوم انجام دهید به کار خواهند آمد. فرض کنید چند تصویر دارید که قرار است روی آن ها واترمارک قرار دهید و هرروز و در چند نوبت باید این کار را انجام دهید. علاوه بر این که کار تکراری و خسته کننده است، وقت زیادی را نیز از شما خواهد گرفت و ممکن است از کارهای خود عقب بیفتید.
در اینجا اکشن ها مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید یک اکشن جدید تعریف کنید که به طور مثال در مورد ذکر شده با اجرای اکشن، لوگوی شما از آدرس دلخواه وارد فتوشاپ شده، سایز آن تغییر کند و در قسمت دلخواه تصویر قرار گیرد و در انتها تصویر همراه با واترمارک در سیستم شما ذخیره شود.
برای این که به اکشن ها دسترسی داشته باشید، از طریق منوی window گزینه Action را فعال کنید. اگر به پنل Production actions مراجعه کنید، چند اکشن پیش فرض فتوشاپ را مشاهده می کنید که حتما مورد نیاز شما خواهد بود.
به طور مثال به تصویر زیر نگاه کنید. اکشن پیش فرضی وجود دارد که با اجرای آن یک سند جدید با ابعاد ۸٫۵x11 برای شما ساخته می شود. شاید بتوان گفت این اکشن از ساده ترین و ابتدایی ترین اکشن های فتوشاپ است. قطعا شما می توانید کارهای فوق العاده پیچیده تری را با استفاده از اکشن ها انجام دهید.
نحوه ساخت یک اکشن جدید در فتوشاپ
خوشبختانه ساخت یک اکشن جدید بسیار آسان است و هر کسی می تواند از عهده آن برآید. برای این کار فقط کافی است تا پنل اکشن فعال باشد و با کلیک بر روی گزینه New Action که در پایین پنل قرار دارد، یک اکشن جدید بسازید. بعد از کلیک بر روی دکمه ضبط، تمام اقداماتی که انجام دهید ضبط خواهد شد و تبدیل به اکشن می شود.
ابزار قدرتمند Batch Processing در فتوشاپ
یکی از ابزارهایی که خیلی از افراد و کاربران فتوشاپ در مورد آن کمتر شنیده اند، ابزار قدرتمند و کاربردی Batch Processing است. این ابزار تقریبا کاری مشابه اکشن را انجام می دهد.
فرض کنید شما صدها تصویر دارید که قصد دارید تمام آن ها را به یک سایز مشخص و یکسان تبدیل کرده و در رایانه خود ذخیره کنید. این کار را می توانید توسط اکشن انجام دهید، اما Batch Processing بسیار سریعتر و راحت تر کار را انجام خواهد داد. کافی است به قسمت File | Automate | Batch رفته تا برای شما پنجره Batch ظاهر شود.
نکته: با استفاده از Batch Processing می توانید یک کپی از فایل خود ایجاد کنید و آن را تغییر دهید بدون این که فایل اصلی تغییر کند.
Tool Presets در فتوشاپ
یکی دیگر از مواردی که باعث می شود تا در زمان شما صرفه جویی شود استفاده از Tool Presets است. فرض کنید شما چندین براش مختلف ایجاده کرده اید و حالا قصد دارید تا آن ها را ذخیره کنید.
در حالت عادی قطعا زمان زیادی را از دست می دهید. اما با استفاده از Tool Presets می توانید در سریع ترین زمان ممکن این کار را انجام دهید. به قسمت Window | Tool Presets بروید و روی گزینه New Tool Presets کلیک کنید. حالا مجموعه تنظیمات دلخواه خود را ذخیره کرده و در انتها آن را ذخیره کنید.
فتوشاپ به صورت پیش فرض چندین Tool Presets آماده دارد که در صورت نیاز می توانید از آن ها استفاده نمایید.
کلیدهای میانبر در صفحه طراحی فتوشاپ
انجام Undo به تعداد زیاد
گفتیم که وقتی شما در فتوشاپ اشتباهی انجام می دهید یا به هر دلیل قصد دارید یک مرحله به عقب برگردید از کلید میانبر Ctrl + Z استفاده می کنید. اما این کلید میانبر فقط یک برگشت برای شما انجام می دهد. در صورتی که نیاز دارید تا بیش از یکبار عمل Undo صورت پذیرد باید از کلید میانبر Ctrl + Alt + Z استفاده کنید.
حرکت بین سندها در فتوشاپ
اگر در فتوشاپ شما چندین سند باز است می توانید با استفاده از میانبر Ctrl + Tab بین آن ها حرکت و سوئیچ کنید. این ویژگی در مواردی که چندین کپی از یک سند ایجاد کرده اید و یا در مواقعی که به طور همزمان بر روی چندین فایل کار می کنید مورد استفاده قرار می گیرد.
ابزار Move در فتوشاپ
اگر بخواهید در هنگام طراحی، تصویر را جابجا کنید تا قسمت های مختلف آن را ویرایش کنید، نیاز دارید تا ابزار Move را انتخاب کنید تا بتوانید تصویر را حرکت دهید. برای اینکه سریعتر این کار انجام گیرد می توانید از کلید میانبر H و یا نگه داشتن کلید Spacebar استفاده کنید.
نمایش دادن و پنهان کردن خطوط راهنما در فتوشاپ
در کارهایی که نیاز به ابعاد دقیق و ظریف دارد از خطوط راهنمای خط کش استفاده می کنیم. برای اینکه بتوانیم خط کش را با صفحه کلید ظاهر و یا مخفی کنیم از کلید میانبر Ctrl + R استفاده می کنیم. همچنین برای مخفی کردن و نمایش خطوط راهنما از کلیدهای میانبر Ctrl + ; استفاده می شود.
تاریخچه موقت در فتوشاپ
فرض کنید در مراحل پایانی طراحی هستید و قصد دارید تا تعدادی فیلتر را بر روی طرح امتحان کنید و در عین حال نیز دوست ندارید پروژه اصلی شما به مشکل بخورد یا خراب شود. در اینجا می توانید با استفاده از آیکون camera که در پایین پنل تاریخچه فتوشاپ قرار دارد استفاده کنید و هر تعداد که دوست دارید اسنپ شات بسازید
ویژگی خوب اسنپ شات در این است که همراه با سند اصلی ذخیره نمی شود و فقط در هنگام کار با پروژه در فتوشاپ قابل مشاهده است.
به پایان اولین بخش از سری مقالات حرفه ای شدن در فتوشاپ رسیدیم. در بخش های بعدی نکات و تکنیک های دیگری را بازگو می کنیم که قطعا برای هر طراحی نیاز است تا آن ها را به خوبی بیاموزد. مانند همیشه توصیه می کنیم تا تمرین و تمرین و تمرین را فراموش نکنید تا تمام آموزش هایی که در این مقالات فرا می گیرید ملکه ذهن شما شود و به خوبی به آن ها مسلط شوید.