معرفی و آشنایی با انواع فاکتور ها ⭐️

صفحه اصلی » وبلاگ » معرفی و آشنایی با انواع فاکتور ها

فاکتور در واقع برگه ای با ماهیت تجاری بوده که توسط فروشنده و با توجه به خرید صورت گرفته جهت تحویل به خریدار صادر می گردد. به طور کلی در یک فاکتور اطلاعاتی چون مشخصات فروشنده، مشخصات خریدار، تاریخ خرید، نوع کالا، قیمت برای هر واحد کالای خریداری شده، قیمت کل و… آورده می شود. علاوه بر آن، دیگر توافقات معامله نیز در فاکتور قید می گردد؛ برای مثال چنانچه توافق شده باشد که خریدار مبلغ مورد نظر را در دو مرحله پرداخت نماید مبلغ پرداخت شده و مبلغ باقی مانده در فاکتور ذکر خواهد شد؛ یا مثلا اگر فروشنده به جهت خاصی کالا یا خدمت مورد نظر را تضمین نموده باشد این ضمانت در فاکتور آورده می شود.

 

حال در ادامه با نمونه های مختلف فاکتور بیشتر آشنا خواهیم شد:

چند نوع فاکتور داریم؟

دسته بندی فاکتور ها بر اساس نوع طراحی، نوع چاپ و یا رسمیت آن ها با یک دیگر متفاوت می باشد. ما در این مقاله قصد داریم انواع مختلف فاکتور ها را به صورت جداگانه معرفی نماییم.

 

  • از نظر رسمیت، فاکتور ها به چند نوع تقسیم می گردند؟

به لحاظ رسمیت فاکتور ها به دو نوع رسمی و غیر رسمی تقسیم می شوند.  فاکتور های رسمی برای آن دسته از مشاغل کاربرد داشته که بایستی نسخه ای از فاکتور را به اداره مالیات تحویل دهند. در واقع چنین مشاغلی وظیفه داشته مالیات بر ارزش افزوده مشتری را نیز محاسبه کنند. و در صورتی که افراد دارای این گونه مشاغل این نوع از فاکتور ها را به اداره مالیات ارائه نکنند جریمه شده و بایستی مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کنند.

 

معرفی و آشنایی با انواع فاکتور ها

آشنایی با فاکتور فروش

علاوه بر آن کسب و کار های دیگری نیز بوده که در آن ها تنها بنا به درخواست مشتری فاکتور صادر شده و محاسبه مالیات آن ها علی الراس بوده و در این نوع از کسب و کار نیازی نبوده که فرد به اداره مالیات فاکتور رسمی ارائه دهد. این گونه از کسب و کار ها معمولا چندان بزرگ نبوده و در واقع یک مغازه خرید و فروش کوچک می باشند.

 

  • تقسیم بندی فاکتور ها از نظر نوع طراحی

طراحی فاکتور ها نیز باعث تفاوت میان آن ها شده و از نظر طراحی، فاکتور ها در دو نوع سربرگ دار و بدون سربرگ وجود دارند. فاکتور های بدون سربرگ به طور معمول در فروشگاه های لوازم التحریر و لوازم اداری به شکل آماده، قابل خریداری می باشند. اما با این حال اگر فاکتور منحصر به فردی را نیاز دارید، لازم است که خود دست به کار شده و بنا بر نیاز و سلیقه خود یک فاکتور را طراحی و چاپ نمایید.

 

  • تقسیم بندی فاکتور ها از نظر نوع چاپ

برای چاپ یک فاکتور بایستی موارد مختلفی نظیر جنس کاغذ ، تعداد برگه، سایز کاغذ، کاربن‌دار و بدون کاربن بودن برگه‌های فاکتور و رنگ فاکتور…مورد توجه و بررسی قرار گیرند.

از نظر تعداد برگه فاکتور ها به دسته های ۲ برگی، ۳ برگی و یا ۴ برگی تقسیم شده و می توان آن ها را به این صورت چاپ نمود. به طور پیش فرض فاکتور های رسمی سه برگی بوده و طراحی و چاپ فاکتور های غیررسمی نیز به صورت دو برگی می باشد.

علاوه بر آن امکان چاپ فاکتور ها در نمونه های تک رنگ، سیاه و سفید، چاپ دو رنگ، چاپ چهار رنگ ( آبی، قرمز، زرد و مشکی) وجود دارد.

حال که با انواع فاکتور و کاربرد آن ها آَشنا شدید بی شک بهتر می توانید فاکتور مناسبی را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید و همان طور که دیدید در این امر دست شما کاملا باز بوده و در انتخاب محدود نمی باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظراتبدون دیدگاه
ارسال دیدگاه