در مطلب قبل، روش رسم جدول در نرم افزار ایندیزاین و برخی از تنظیمات مربوط به آن را آموزش دادیم. به دلیل گسترده بودن و پر کاربرد بودن مباحث مربوط به رسم جدول در نرم افزار ایندیزاین، ما بخشهای بیشتری را برای آموزش این مهم در نظر گرفته ایم.
تقسیم یک خانهی جدول به دو یا چند بخش در ایندیزاین
برای تقسیم کردن یک خانهی جدول به دو یا چند بخش دیگر در نرم افزار ایندیزاین ابتدا ابزار متن T را در خانهای از جدول قرار میدهیم. از منوی برنامه مطابق شکل ۱ از قسمت Table یکی از دو گزینهی Split Cell Vertically و یا گزینهی Split Cell Horizontally را انتخاب میکنیم.
گزینهی Split Cell Vertically برای تقسیم کردن سلول انتخاب شدهی جدول در راستای عمودی و گزینهی Split Cell Horizontally برای تقسیم کردن سلول انتخاب شدهی جدول در راستای افقی است. این دو گزینه با کادر قرمز در شکل ۱ نشان داده شدهاند.
ویرایش و ادیت رنگ و خطوط محیطی سلولهای جدول در ایندیزاین
برای ویرایش و ادیت رنگ و خطوط محیطی سلولهای جدول ابتدا با نگه داشتن کلید موس و کشیدن روی خانههای جدول (به اصطلاح درگ Darg کردن) خانههای مورد نظر را در جدول انتخاب میکنیم.
از منوی برنامه مسیر Table > Cell Option > Strokes And Fills را دنبال میکنیم. این مسیر در شکل ۲ با کادر قرمز مشخص شده است. پس از دنبال کردن این مسیر پنجرهای باز خواهد شد که تنظیمات مربوط به جدول را در بر دارد. این پنجره در شکل ۳ نشان داده شده است.
همانطور که در شکل ۳ میبینید گزینههای متفاوتی در این پنجره وجود دارد که برای شما توضیح خواهیم داد. گزینهی weight مربوط به ضخامت خطوط جدول میباشد. اندازهی ضخامت خطوط جدول در این گزینه با مقیاس pt مشخص میشود.
تنظیم رنگ خطوط جدول در ایندیزاین
گزینهی Color که دقیقاً زیر گزینهی weight قرار دارد رنگ این خطوط را مشخص میکند. در شل ۳ همانطور که میبینید ما ضخامت خطوط را pt 6 و رنگ خطوط را قرمز تعیین کردهایم.
گزینهی Type که دقیقاً مقابل گزینهی weight قرار دارد مربوط به نوع خطوط جدول است. این گزینه مشخص میکند که شکل خطوط جدول به چه صورت باشد. انواع مختلف خطوط از جمله نقطه چین و دو خطی و … در این گزینه وجود دارند که میتوانید از بین آنها مورد مطلوب را انتخاب کنید.
نکتهای که در این قسمت باید به آن توجه کنید این است که برای اعمال تنظیمات روی خطوط دلخواه از جدول باید آنها را با کلیک ماوس انتخاب کنید. برای مثال اگر قصد تغییر خطوط داخلی جدول را دارید، خطوط خارجی را از حالت انتخاب خارج کنید تا تنظیمات شما، تأثیری روی خطوط خارجی نداشته باشد. (رنگ آبی نشانهی انتخاب شدن و رنگ خاکستری نشانهی عدم انتخاب خط مربوطه است.)
کم رنگ و پر رنگ کردن خطوط جدول
گزینهی Tint که در هر دو بخش Cell Strokes و Cell Fill وجود دارد، کمرنگ و پر رنگ بودن رنگ انتخابی شده را مشخص میکند. میتوانید به شکل ۶ مراجعه کنید و تغییرات رنگ آبی را در ستون سمت چپ و راست مشاهده کنید.
کمرنگ و پر رنگ بودن رنگ انتخابی شما با درصد در این گزینه مشخص میشود، به گونهای که در صورتی که این درصد ۱۰۰ باشد، رنگ انتخابی شما در کاملترین و پر رنگترین حالت ممکن به نمایش در خواهد آمد، و در صورتی که این درصد کمتر باشد با توجه به میزان آن از شدت رنگ کاسته خواهد شد. در صورتی که درصد صفر باشد، رنگ انتخابی به صورت کلی سفید نمایش داده میشود.
تنظیم رنگ پس زمینه
در قسمت پایین کادر بخش Cell Fill را میبینید که مربوط به زنگ پس زمینهی سلولهای جدول است. رنگهای متفاوتی وجود دارد که میتوانید به دلخواه انتخاب کرده و به عنوان رنگ پس زمینهی سلولهای انتخاب شده از جدول و یا کل جدول تنظیم کنید.
در بالای قسمت Cell Strokes یک جدول را مشاهده میکنید که در صورتی که گزینهی Preview در پایین سمت چپ پنجره فعال باشد، پیش نمایشی از تنظیمات اعمال شده به شما نمایش داده خواهد شد.
تنظیم اندازهی سطر و ستون جدول در ایندیزاین
برای تنظیم اندازهی سطر و ستونهای جدول در نرم افزار ایندیزاین در بالای همین پنجرهی باز شده سربرگ Rows and Columns را انتخاب کنید. در این قسمت که در شکل ۵ نشان داده شده است، میتوانید اندازهی سطر و ستونهایی از جدول را که انتخاب کردهاید و یا حتی کل سطرها و ستونهای جدول را مشخص کنید و آنها را تغییر دهید.
در قسمت ارتفاع ستونها بخش Maximum میتوانید مشخص کنید که در صورت زیاد بودن متن تایپ شده در یک ستون، آن ستون حداکثر تا چه میزان بزرگ شود. در شکل ۶ نتیجهی نهایی را پس از تنظیمات اعمال شده در جدول میبینید.
در شکل ۶ میبینید که دو سطر و ستون انتخاب شده، با توجه به اندازهای که در سربرگ Rows and Columns برای آنها مشخص کردیم از جدول بیرون زده و تغییر اندازه دادهاند.
با سلام می بخشید من میخوام قسمتی از متن را دوستونه کنم. ( مثل ترجمه موازی که هر دو ستون روبروی هم قرار گیرند). میشه ولی چون متن بلند هست، مثل ورد صفحه بعد نمیره.
اومدم جدولیش کردم. جدول هم فقط در همون صفحه خودش درسته. اگه متن بلند باشه مثل ورد نمیره صفحه بعد. برای این مشکل راه حلی دارین؟
ممنون
با عرض سلام و وقت بخیر؛
لطفا “آموزش بندکشی متن در ایندیزاین” را از طریق لینک زیر مطالعه نمایید.
https://ezdesign.ir/?p=4992
سلام و ممنون از اطلاعات خوبی که گذاشتید. میخواستم بپرسم جدولی که داخل ورد آماده کردم رو میتونم بدون افت کیفیت وارد ایندیزاین کنم؟ ممنون میشم جواب بدید
با عرض سلام و وقت بخیر؛ نظر لطف شماست.
بله می توانید.
سلام ممنون از آموزش تون
من یه جدول دارم که تعداد سلول هاش زیاده و میخوام در اکثر این سلول ها علامت تیک بذارم
چه راهی برای اینکه سریعتر انجام بشه پیشنهاد می کنید؟
با عرض سلام و وقت بخیر؛
از طریق Toolbox گزینه Type Tool را انتخاب کنید ؛ سپس سیمبل مورد نظر خود را انتخاب کنید و از Insert Special Character استفاده کنید.
سلام وقت شما بخیر، تشکر واسه مطالب مفیدتون.
ببخشید چطور میشه تو یه جدول چندین سلول رو باهم انتخاب کرد؟ طوری که با زدن اسپلیت روی همه سلولهای انتخابی اثر بذاره
با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما؛
از اینکه مطالب ما برای شما مفید واقع شدند بسیار خوشحالیم؛ برای انجام این کار شما می توانید یک ستون؛ ردیف و یا مجموعه ای سلول هایی که قصد دارید اسپلیت کنید رو انتخاب کنید سپس از منوی Table ؛ گزینه Split Cell Vertically یا Split Cell Horizontally را انتخاب نمایید.
تشکر از پاسختون. ببخشید فکر کنم منظورمرو خوب نرسوندم، این مواردی که فرمودید رو میدونم. این رو نمیدونم که چطوری چندتا سلول رو که کنار هم نیستند تو یه جدول انتخاب کنیم، بعد با زدن اسپلیت سلولهای انتخابی اسپلیت بشن
با عرض سلام و احترام؛ از اینکه در خدمت شما هستیم بسیار خرسندیم؛
برای انتخاب یک سلول تنها می توانید از ابزار Type Tool استفاده کنید و یا درون سلول کلیک کنید و یا متن مربوطه را انتخاب کنید و سپس از طریق Table گزینه Select را انتخاب نمایید.
برای انتخاب چند سلول می توانید از طریق درگ کردن موارد مورد نظر را انتخاب نمایید.