در آموزش اشکال ترکیبی در ایلوستریتور می خواهیم با نحوه ترکیب و ایجاد اشکال واحد از چند شی مختلف آشنا شویم. اشکال ترکیبی یا compound shapes یکی از مهمترین دلایل موفقیت ایلوستریتور است.
نحوه ایجاد اشکال ترکیبی در ایلوستریتور
مانند سایر آموزش ها در این قسمت نیز ما یک فایل تمرینی برای آموزش ایلوستریتور آماده کرده ایم. شما می توانید با دانلود و اجرای این فایل می توانید همراه ما مراحل آموزش را طی کنید.(ایزی دیزاین این فایل آموزشی را به صورت اختصاصی برای شما عزیزان آماده کرده است که میتوانید آن را از طریق سایدبار سایت در کنار همین مقاله به صورت رایگان دانلود و استفاده نمایید) پس از اجرای فایل تمرینی در ایلوستریتور شما باید با یکی از مهمترین پنل های ایلوستریتور آشنا شوید.
استفاده از پنل pathfinder برای ایجاد اشکال ترکیبی
پنل pathfinder یار همیشگی بسیاری از طراحان گرافیک حرفه ای است و ما امروز با آن آشنا خواهیم شد. این پنل به صورت معمول در نوار پنل ها نمایش داده نمی شود و برای دسترسی به آن باید مسیر زیر را طی کنید. ابتدا از نوار منو، windows را انتخاب کنید سپس از منو کشویی باز شده گزینه pathfinder را انتخاب کنید.
برای دسترسی به این گزینه شما می توانید از کلید های میانبر shift+ctrl+f9 استفاده کنید. بعد از انتخاب pathfinder پنل آن به شکل زیر در صفحه شما نمایش داده خواهد شد.
در این پنل گزینه های مختلفی مشاهده می کنید. ما در این آموزش قصد داریم بیشتر با گزینه های shape modes آشنا شویم. هر یک از این گزینه ها برای ایجاد اشکال ترکیبی کاربرد متفاوتی دارد. برای این که با نحوه کار این گزینه ها آشنا شوید بهتر است کاربرد هر یک را روی اشکال خود تمرین کنیم.
Unit
اولین گزینه در اینجا unit است. این ابزار با اتصال مرز های دو شی، اشکال ترکیبی ایجاد می کند. برای آشنایی با نحوه کار این گزینه از shape modes دایره های درون فایل تمرینی را انتخاب کنید. سپس این گزینه را از پنل pathfinder انتخاب کنید. همانطور که می بینید دو دایره با یکدیگر به شکل زیر ترکیب شده اند.
Minus front
گزینه دوم در shape modes برای ایجاد اشکال ترکیبی minus front است. این گزینه شی ای که در روی شی دیگر قرار دارد را به همراه میزانی از شکل پایینی که توسط شی بالای آن پوشانده شده است را حذف می کند.
برای آشنا شدن با نحوه کار این ابزار ابتدا با کلید ترکیبی ctrl+z تغییراتی که داده ایم را به حالت قبل بر میگردانیم و سپس بر روی این گزینه کلیک می کنیم. با توجه به توضیحاتی که دادیم نتیجه به شکل زیر خواهد بود:
حالا دوباره تغییرات را به حالت اولیه بر می گردانیم و به سراغ گزینه بعدی می رویم.
Intersect
گزینه بعدی برای ایجاد اشکال ترکیبی intersect است. این گزینه فقط فضای مشترک بین دو شکل را حفظ و باقی مانده ها را حذف می کند. زمانی که از این حالت برای مثال خود استفاده کنیم با شکل زیر رو به رو می شویم. همانطور که مشاهده می کنید فقط بخش مشترک بین دو دایره حفظ شده است:
برای مشاهده نحوه کار حالت بعدی باز هم همه چیز را با ctrl+z به حالت اولیه بر می گردانیم.
Exclude
Exclude تقریبا عمل کردی در تقابل با گزینه قبلی دارد. با استفاده از این حالت شما می توانید فقط فضای مشترک بین دو شی را حذف کنید. برای آشنا شدن با نحوه کار این گزینه آن را به دایره های خود اعمال می کنیم. نتیجه به شکل زیر نمایش داده خواهد شد.
همانطور که مشاهده می کنید به نظر می آید که اتفاق خاصی رخ نداده است. اما اگر با کلیک کردن و کشیدن شکل خود را بر روی لوگو آبی قرار دهید متوجه خواهید شد که فضای بین دو دایره حذف شده است. به تصویر زیر دقت کنید.
برای ادامه آموزش بهتر است که همه چیز را به حالت اولیه برگردانید.
ایجاد اشکال ترکیبی در طراحی لوگو
حالا که با نحوه کار گزینه های shape mode در ایجاد اشکال ترکیبی آشنا شده اید، می خواهیم مثال کمی کاربردی تری از این گزینه ها را تجربه کنیم. برای مثال شما قصد طراحی لوگویی را دارید و می خواهید با ایجاد یک شکل ترکیبی به راحتی از لوگو خود در جاهای مختلف استفاده کنید. همچنین قصد دارید فضای سفید درون لوگوی شما حذف شود تا با قرار گرفتن در سطوح مختلف بک گراند در لوگو مشخص باشد.
برای این کار ابتدا لوگو پیش فرض را انتخاب می کنیم. همانطور که می بینید این لوگو از دایره آبی که یک حرف R بر روی آن قرار گرفته است تشکیل شده است. در این جا می با ترکیب کردن این دو شکل می خواهیم فضایی که R روی دایره اشغال کرده است را حذف کنیم.
در بین گزینه های در دسترس ما Minus front دقیقا این کار را برای ما انجام می دهد. پس بعد از انتخاب لوگو این گزینه را از pathfinder انتخاب می کنیم. نتیجه دقیقا همان چیزی است که ما می خواهیم. حالا ما یک شکل ترکیبی داریم و می توانیم از آن به صورت دلخواه استفاده کنیم.
عالی بود ممنون از زحمت شما برای تهیه این آموزش
با عرض سلام
خواهش میکنم – از اینکه مطالب ما رو پسندیدید خوشحالیم.