در جلسات قبلی به ماسک در افترافکت و استفاده های آن پرداختیم، این جلسه با هم این ابزار را تکمیل و به مبحث بعدی می رویم، مطمئنم اگر تا الان آموزش های قبلی افترافکت را به خوبی مطالعه و تمرین کرده باشید الان لذت ساختن یک انیمیشن با افترافکت را احساس کرده اید برای همین امیدوارم که تا آخر این مباحث را با هم پیش برویم تا در انتها بتوانید یک پروژه افترافکت را به خوبی انجام بدهید.
به اینجا رسیدیم که با کمک اسمارت ماسک یک تبدیل کنترل شده از یک حرف به حرف دیگر را انجام دادیم، در اینجا گزینه های اسمارت ماسک را با هم مرور می کنیم
زمانی که شما mask interpolation را در منوی windows باز می کنید، این پنجره در گوشه سمت راست افترافکت باز می شود، برای راحت تر کارکردن آن را به سمت چپ میزکارتان بکشید تا گزینه های آن را ببینید.
Keyframe rate : سرعت واقعی فریم های ما را در کامپوزیشن نشان می دهد
Keyframe fileds : می تواند سرعت فریم ها را دوبرابر کند
Use lenear vertex : برای تنظیم کردن مسیر به شکل منحنی و یا به شکل خطی است، در واقع این مسیری است که هر نقطه قرار است تا نقطه بعدی طی کند.
Add mask path vertices : این گزینه برای زمانی که ورتکسهای بیشتری به عنوان نقاط راس داریم کمک می کند تا اینترپولیشن ملایمتری داشته باشیم.
Matching method به روشی که در آن ماسک صورت می گیرد اشاره می کند.
Use 1:1 vertex matches به همان قضیه ای اشاره می کند که در جلسه قبل گفته شد، یعنی هر نقطه به نقطه متناظر در شکل بعدی می رود.
و در نهایت
First vertex match یعنی اینترپولیشن را از نقطه مبدا شکل اولی شروع کن و به نقطه مبدا شکل نهایی منتقل کن و از این نقطه به بعد نقاط متناظر به هم می روند.
فرض کنید که می خواهید یک شکل را بر روی یک مسیر خاص حرکت بدهید، یک راه این است که مسیرتان را بسازید و شیء را روی مسیر حرکت دهید، یک راه دیگر این است که مسیرتان را با ماسک بسازید و شیء را بر روی آن ماسک کنید، این راه سریعتر و حرکت بهتری را به شما می دهد.
ساختن یک پوزیشن از ماسک (مسیر)
این مراحل را طی کنید
یک نکته را فراموش نکنید بعد از اینکه کارتان را انجام دادید ماسک را از قسمت تایم لاین انتخاب و پاک کنید
روتوسکوپی در افترافکت
خوب اینجا یک لحظه صبر کنید، می خوام یک کار قشنگ را با ماسک افترافکت با هم انجام دهیم، چیزی راجع به روتوسکوپی شنیده اید؟
در واقع ماسک در افترافکت ابزاری است که به شما کمک می کند یک روتوسکوپی را انجام دهید، فرض کنید یک آدم قرار است از یک نوشته عبور کند، چطور این کار انجام می شود؟ چیزی است که در این قسمت برایتان آماده کرده ام.
برای انجام این کار شما باید سه لایه داشته باشید، لایه اول فیلمی که قرار است بر روی آن کار روتوسکوپی انجام شود، لایه دوم نوشته ای که قرار است کاراکتر فیلم از بین آن عبور کند و لایه سوم خود کاراکتر فیلم
(دقت کنید که این یک سناریو فرضی است تا شما مراحل را به خوبی درک کنید، این سناریو را با توجه به آنچه خودتان در خلاقیت و ذهنتان دارید انجام دهید)
به این ترتیب کافی است تا به ترتیب زیر کارتان را برای روتوسکوپی شروع کنید