تکنیک های کاربردی فتوشاپ ⭐️

صفحه اصلی » وبلاگ » فتوشاپ » تکنیک های کاربردی فتوشاپ

نرم افزار فتوشاپ قدرتمندترین و بهترین نرم افزار ویرایش تصاویر در دنیا است که تا کنون هیچ نرم افزاری نتوانسته است با آن رقابت کند. ما در این مطلب قصد داریم در مورد ۱۵ عدد از تکنیک های کاربردی فتوشاپ در صحبت کنیم. قابلیت های گوناگون فتوشاپ در ویرایش تصویر باعث شده تا این نرم افزار جایگاه خاصی را در هنر عکاسی باز کند.

اکنون ۲۶ سال است که فتوشاپ در حال تکامل روز افزون است و طی این تلاش ها نه تنها تغییرات انقلابی به همراه دارد، بلکه انقلابی در عرصه ی ویژگی های نو و جدید نیز به همراه دارد که هر کاربری را با این امکانات راضی نگه می دارد.

 

تکنیک های کاربردی فتوشاپ

 

از جمله قابلیت های فتوشاپ تغییر تصویر به صورت دیجیتالی با تمرکز قوی روی عکاسی، انتخاب و روتوش سریع و آسان تصویر، نقاشی واقعی و…. است، که همه در راستای بهتر و سریع تر شدن انجام آنها توسط کاربر صورت گرفته است.

و ما اینجاییم تا در ادامه مسیر ویژگی های کاربردی این نرم افزار همراه شما باشیم. تا انتهای مقاله با ایزی دیزاین همراه باشید تا با نکات مهمی که باعث کارآمدتر شدن فتوشاپ می شود آشنا شویم.

 

قدم اول: برای ساخت و ایجاد رسانه ها از فتوشاپ استفاده کنید

با این که فتوشاپ برای ویرایش تصاویر ساخته شده است، اما در حد ابتدایی می تواند ویدئوها را نیز ویرایش کند. به وسیله این ویژگی در ساخت ویدئو، تنظیماتی چون چیدمان و برش و … را بهتر و کنترل شده تر در اختیار خود خواهید یافت که می توانید ویدیو هایتان را به بهترین نحو ویرایش کنید.

 

قدم دوم : درک بهتر از تصاویری که طراحی پیچیده دارند

به طور مثال طراحی یک ساختمان یا یک خودرو سفارشی که مطابق با خواسته ی مشتری پیش می رود. با این برنامه می توانید برای تغییر دادن طرح های اولیه خود استفاده کنید.

اگر می خواهید سطح کاری خود را در کار با این برنامه را بفهمید، با دو تصویر مختلف کار کنید.

تصاویر را در یکدیگر انعکاس دهید و تفاوت ها برای رسیدن به یک وجه تشابه را متوجه شوید. بهتر است با تصاویر مختلف که کیفیت و وضوح متفاوتی دارند کار کنید تا بتوانید تصاویر را به خوبی بشناسید.

 

گام سوم : این نرم افزار را در PC  استفاده کنید

فتوشاپ نرم افزار خیلی سنگینی نیست و در یک کامپیوتر و لپ تاپ شخصی نیز می توان آن را اجرا کرد. با خیال راحت از این نرم افزار در کامپیوتر خانگی خود استفاده کنید، چیز های زیادی یاد خواهید گرفت. اگر یک وبلاگ دارید و یا در صفحات مجازی فعالیت می کنید، تصاویر به کار رفته در صفحات مجازی خود را ویرایش کنید تا نتیجه فوق العاده آن را با چشمان خود ببینید. تصاویر با کیفیت خوب و حجم کم طرفداران زیادی دارد و شما بایستی حجم تصاویر را با فتوشاپ کم کنید تا صفحات وب سریع تر بارگذاری شوند.

 

گام چهارم : برنامه را روی بلاگ ها و فروم ها و به خصوص شبکه های اجتماعی استفاده کنید

عکس ها را طراحی کنید و در شبکه های اجتماعی قرار دهید. برخی کاربران از این نرم افزار برای کار های غیر ممکن در ویرایش تصاویر یاد می کنند، به طوری که اصلا متوجه نخواهید شد که تصویر ویرایش شده واقعی نیست!

شما هم می توانید از آن برای طراحی تصاویر فکاهی از افراد معروف و مشهور استفاده کنید.

 

گام پنجم : امکاناتی برای برش تصاویر 

برای به دست آوردن یک  نتیجه صحیح و کامل از یک آیتم تکمیل نشده می توان آن را برش داد.

شما تصاویر را آن گونه که دوست دارید برش بزنید اما به یاد داشته باشید در این امر مهم از نکات فنی و اجرایی کار غافل نشوید چرا که داشتن کنترل روی سایه بسیار مهم است و نباید تفاوت آن با دیگر قسمت های تصویر مشهود باشد.

این کار را با حالت های مختلف امتحان کنید و نتیجه کارهای خود را مقایسه کنید و در انتها بهترین را انتخاب کنید. بهتر است کمی با رنگ شناسی آشنا شوید تا بتوانید بهترین تصاویر را انتخاب نمایید.

 

گام ششم : طرح اولیه یا همان طرح چرکنویس

نقاشی کشیدن یکی از راه ها و کارهای موثر در مسیر پیشرفت می باشد. براش های زیادی در دسترس شماست که می توانید از همه آنها به بهترین نحو ممکن استفاده کنید. استفاده از تمام قسمت ها و بخش های نرم افزار Adobe Photoshop CS5 در یک روز امکان پذیر نیست.

پس می توانید آن را به قسمت های مهم و کاربردی تر تقسیم کنید و هر بار روی یکی از آنها کار کنید. هرچه بیشتر با این برنامه کار کنید متوجه وجه تشابه قسمت های مختلف با یکدیگر خواهید شد که این امر نیازمند گذاشتن وقت برای این کار است. مردم کمتر از ۱۵% قابلیت این برنامه استفاده می کنند. با همه دکمه ها کار کنید و نترسید ، حالا نتیجه ها را ببینید و این گونه تلاش کنید.

 

گام هفتم : کاربرد دکمه print preview

اهل فن و کارکرده های این نرم افزار این قسمت را به خوبی می شناسند. زیرا کاربرد بالا باعث شده  خیلی کمک حال کاربر باشد که این امکان کمک می کند تا شما مطمئن شوید که محصول نهایی چگونه بهتر به نظر می رسد. ما اگر این روش را انجام ندهیم هم در زمان و هم در پول و جوهر و … خود اسراف کرده ایم چرا که پیش نمایش کار ما در پرینت در همین دکمه خلاصه می شود.

 

گام هشتم : کاربرد دکمه smart objects

smart object کار کردن شما در بین تصاویر زیاد و شلوغ را آسان می کند. با ابزارred eye reduction تصویر را برش دهید تا در قاب های دلخواه  خود جای بگیرند و یا با healing brush برای ارتقاء تصویر به حد نرمال و کافی استفاده کنید. (افزایش کیفیت)

 

گام نهم: سازش پذیری یا مطابقت

از ویژگی های مهم فتوشاپ، سازش پذیری است. تصاویری که در Adobe Photoshop CS5 ساخته می شوند توسط OpenEXR and LPEG200 مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید از مدل های TIFF و BMP و نیز برنامه های PSD استفاده کنید. به هر حال، JPEG از رایج ترین فرمت های مورد استفاده میان کاربران است. قبل از کار با این نرم افزار، سعی کنید بفهمید آیا نیاز هایی که دارید به وسیله این نرم افزار قابل حل است؟

نکته بسیار مهم همین جا است. افراد دارای سمت های رده بالا بارها گفته اند که اگر فتوشاپ سازگاری لازم برای ما را نداشته باشد بسیار سخت می توان با آن ارتباط برقرار کرد. دست یابی به سیستم های IT در دفاتر دولت محلی با این برنامه و حرکت برای بهتر شدن آن تا کنون زمان زیادی برده است.

 

گام دهم :گزینه wet edges checker در فتوشاپ

اگر به دنبال تصاویری با وضوح و روشنی مطلوب هستید باید این گزینه را فعال کنید که در اکثر سیستم ها این گونه است. این گزینه در نوار ابزار بالای تصویر قابل مشاهده است.

 

گام یازدهم : استفاده filter در فتوشاپ

کار این قسمت این است که کمک می کند به تصویر بر اساس ویژگی هایی که دارد حالت دهی شود.

در همان قسمت دکمه styling را انتخاب کنید. بعد از اینکه نوارها را به سمت راست و یا چپ منتقل کردید، حتما یادتان باشد که ضخامت سمت راست که شامل درخشندگی (Brilliance) تصویر است را به دست آورید و در آخر برای مطمئن شدن از اینکه با معیارها و مشخصات هماهنگی دارد کنترل و بررسی نمای کلی را انجام دهید.

 

گام دوازدهم: رسم Lasso

Lasso یا pen مسئله این است.

قبلا با ابزار Rectangular Marquee می توانستیم نواحی مربعی و مستطیلی و با ابزار Elliptical Marquee  دایره ای و بیضی شکل را رسم میکردیم، اما اگر بخواهیم درعکس شکل پیچیده تری که از حالات بالا پیروی نمی کنند را بکشیم چه چیزی را انتخاب کنیم.؟

مثال بطری یا هر جسم پیچیده ی دیگر؟

اگر شما یک فتوشاپ کار حرفه ای باشید برای این کار حتما از ابزار Pen استفاده خواهید کرد اما اگر در اوایل کار باشید و مبتدی ، باید به سراغ ابزار Lasso بروید.

 

گام سیزدهم : آشنای همگان، Pen

برای استفاده از این ابزار نوار تنظیمات افقی را در بالا پیدا کنید روی ابزار Pen کلیک کنید و سپس آن را با یک کلیک روی آیکون لایه shape دنبال کنید.

 

گام چهاردهم: برای افکت دادن به تصویر Drag کنید

روی تصویر کلیک و با ماوس  Drag(کشیدن) کنید، با این کار می توانید افکت های جالبی ایجاد کنید. نقطه کنترل را روی موقعیت اول ببینید اما روی موقعیت دوم خط می آید. آن را Drag کنید تا به شکلی همانند بیضی برسید. سپس می توانید با کلیک کردن روی دکمه منو، افکت گرادیانت ایجاد کنید.

 

گام پانزدهم:  سخنی با طراحان عزیز

در زمینه برنامه  Adobe Photoshop گروه ها و افراد مختلفی هستند که ورژن جدید را با ورژن های قبل مقایسه می کنند و تمام امکانات اضافه شده به این نرم افزار را منتشر می کنند. ما نیز به شما پیشنهاد می کنیم در این گروه ها و فروم ها عضو باشید تا از بروزترین اطلاعات بهره مند شوید. البته استفاده بهینه از این مقالات نیازمند آشنایی اولیه با زبان انگلیسی است.

به یاد داشته باشید نرم افزار قدرتمند فتوشاپ هر روزه در حال پیشرفت است و امکانات جدید به آن اضافه می شود. شاید بعضی از کاربرانی که تازه به جمع دوستداران فتوشاپ ملحق شدند، نگران باشند که تا قبل یادگیری فتوشاپ، ورژن جدید به بازار بیاید و دوباره باید آموزش ببینند.

اما نگران این موضوع نباشید، چون بیس و پایه فتوشاپ کاملا مشابه است و در هر ورژن امکانات جدید اضافه می شود. پس اگر بتوانید مطالب پایه ای فتوشاپ را به طور کامل بیاموزید، به مشکل بر نخواهید خورد و می توانید با هر ورژن از این نرم افزار محبوب به راحتی کار کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظراتبدون دیدگاه
ارسال دیدگاه