آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول ⭐️

صفحه اصلی » وبلاگ » فتوشاپ » آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ – بخش اول

فتوشاپ از آن دسته نرم افزارهاست که تقریبا تمام کسانی که کامپیوتر و لپ تاپ داشته اند، حداقل یک بار از آن استفاده کرده اند. همه ما وقتی که اولین بار نرم افزار فتوشاپ را باز کرده ایم، با دیدن منوها و گزینه های فراوان کمی ترسیده ایم و با خود فکر کردیم که یادگیری این نرم افزار بسیار مشکل است.

اما فقط چند ساعت زمان لازم است تا با منوها و دیگر قسمت های فتوشاپ خو بگیریم و با آن ها آشنا شویم. شرکت ادوبی این نرم افزار را بسیار منعطف ساخته و چه کاربر مبتدی و چه کاربران حرفه ای می توانند انتظارات خود را از فتوشاپ برآورده سازند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با محیط کاربری فتوشاپ آشنا کنیم و کمی در مورد آن صحبت کنیم.

 

به دلیل طولانی بودن مطلب، ما در این جا فقط به نوارهای افقی می پردازیم و آموزش و توضیح درباره نوارهای عمودی را به یک مقاله جداگانه اختصاص خواهیم داد تا باعث خستگی شما کاربران عزیز نشود. به تصویری که در زیر قرار دادیم به دقت نگاه کنید. در تصویر ۶ نوار مشاهده می کنیم که ۳ مورد آن افقی و ۳مورد دیگر عمودی هستند.

  1. نوار های افقی که در بالای تصویر قرار میگیرند شامل ( application bar, menu bar, option bar) هستند و همگی آن ها ثابت می باشند و تنها نوار application  قابلیت فشرده شدن را دارد.
  2. و نوار های عمودی که برای درک بهتر به آن ها نوار گفتیم که ویژگی آن ها قابلیت تغییر سایز است، (tools panel, image window, docked panels) می باشد.

 

پس متوجه شدید که تفاوت نوارهای افقی و عمودی در قابل حرکت بودن و نبودن آن ها می باشد.

 

0235 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

نوار application در فتوشاپ

در ابتدای امر اجازه دهید تا کمی با نوار برنامه ها آشنا شویم. این نوار را برای راحتی کار و بزرگ تر شدن صفحه نمایش می توانید ببندید یا می نی مایز (minimize) و ماکسیمایز (maximize) کنید، درست است که تمامی برنامه های موجود در این نوار مهم و کاربردی است  که می توان به دلخواه تعداد برنامه های موجود در نوار را افزایش و کاهش داد ،اما کلید های میانبری وجود دارد که میزان قابل توجهی از وقت شما را صرفه جویی می کند و درآخر نیز کار شما را به همان نحو انجام می دهد.

 

0331 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

حال در ادامه کاربرد کلید های مهم که در تصویر بالا با رنگ قرمز نشان داده شده است را به شما معرفی می کنیم.

(Close, Minimize, Maximiz کوچک کردن، بزرگ کردن، بستن)

Show more workspaces and options (نمایش گزینه ای انتخابی بیشتر): این کلید برای هم راستایی این نوار با نوار های دیگر نیز کابرد دارد.

Workspaces Area (محیط یا فضای کار): مشاهده محیط در حال انجام کار

Resize (تغییر سایز): هنگامی که موس را روی این آیکون ببرید یه درگ ظاهر میشود که به وسیله آن و می توانید به هر سمتی که بخواهید آن را بکشید و تغییر فضاهای به وجود آمده را مشاهده کنید، اما نکته که باید در نظر داشت این است که کشیدن زیادی به سمت راست باعث می شود نوار منو به سمت بالا حرکت کند و در راستای  نوار  application  قرار گیرد.

این کار باعث میشود تصویر را کامل تر و بدون حضور این نوار در بخش های بیشتری مشاهده کنید. در تصویر زیر کنار هم قرار گرفتن این ۲ نوار را مشاهده میکنید. پیشنهاد می کنیم شما نیز امتحان کنید.

 

0428 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

Arrange Documents: کاربرد این دکمه زمانی است ۲ یا چند تصویر باز را می خواهید در یک پنجره مشاهده نمایید، هنگام فشردن این دکمه آیکون هایی به شما نمایش میدهد که با نگه داشتن موس روی آنها توضیحاتی از اون آیکون در اختیار شما قرار می دهد. در ادامه آیکون هایی که برخی فرمان ها را انجام می دهند مشاهده می کنید.

Float all in Windows: تصاویر را در پنجره های متفاوت جدا می کند واز حالت تب  (tab) شده خارج می کند.

New Window: یک کپی از پنجره موجود می سازد که به صورت خودکار تمام ویژگی های پنجره اول را به دوم منتقل می کند و اگر می خواهید این ویژگی کپی کردن از بین برود باید به مسیر  Image > Duplicate  بروید و یا می توانید روی دکمه Create new document from current  state” واقع در پنل History کلیک کنید.

Actual Pixels: رزولوشن واقعی صفحه را با بزرگنمایی هماهنگ می کند.

Fit on Screen: مقدار بزرگنمایی تصویر در حالت مختلف را مشخص می کند.

هنگامی که با تصویر سر و کار دارید و شما تصویر اول را ۵۰۰% زوم کرده اید، حال با فشردن گزینه Match Zoom زوم تصویر دوم یا غیر فعال نیز همین مقدار می شود. اگر روی تصویر فعال یا اول زوم کرده و به قسمت پایین سمت چپ تصویر نگاه کنید و حالا گزینه Match Location را انتخاب کنید همان قسمت تصویر دوم یا غیر فعال را مشاهده خواهید کرد.

Match Zoom and Location محل زوم و مشاهده تصویر دوم را می توان تغییر داد.

کلیدهای فرمانی بالا برای بیشتر از ۲ تصویر هم کاربرد دارد اما باید به یاد داشته باشیم تصویر در حال کار با آن فعال و بقیه غیر فعال حساب می شوند.

با فشردن دکمه Consolidate All نمایه تصویر به حالت پیش فرض (deafult) بر می گردد.

محیط کاربری فتوشاپ

0520 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

کارکرد Arrange documents را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید. بهتر است همه گزینه ها را امتحان کنید تا هم با آن ها آشنا شوید و هم نحوه چیدمان را توسط گزینه های موجود به خاطر بسپارید.

 

067 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

در ادامه چند مورد از کلید هایی که خیلی کاربرد ندارد را توضیح می دهیم.

Screen Mode: با استفاده از کلید میانبر f   سه حالت Screen Mode را تغییر دهید.

Standard Screen mode: حالت استاندارد و پیش فرض است.

-Full Screen Mode With Menu Bar: نوار تب، نوار  status، پنجره taskbar  و اسکرول حذف می گردد.

Full Screen Mode: حالت تمام صفحه است و همه چیز به جز تصویر حذف می گردد،که یک حالت پیش فرض صفحه سیاه رنگ وجود دارد که می توان آن را تغییر داد.

حال اگر خواستید پنل Tools و Docked و سه نوار فوقانی را برگردانید کلیدtab  را فشار دهید و اگر خواستید فقط پنل Docked را بازگردانید کلیدهای Shift+Tab را فشار دهید و با نزدیکی موس به حاشیه چپ یا راست این دو پنل آن را موقت ببندید.

 

746 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

Zoom Level: سطح بزرگنمایی را مشخص می کند. راه های بهتری برای زوم کردن هست که یکی از کلید های میانبر را برای شما می گویم.

کلیدهای Ctrl+Space را نگه دارید، سپس کلیک نمایید. برای “zoom in” به ماوس را به سمت راست و برای “zoom out”  ماوس را به سمت چپ بکشید.

View Extras: کلیدی ناکار آمد هست که خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرد. اما میانبر هایی هم برای آن وجود دارد. از منو View هم می توان آن را انتخاب کرد.

Launch Mini Bridge  و  Launch Bridge: خودBridge  به معنای مدیریت تصاویر است که اولی به معنای راه اندازی آن است و دومی Mini Bridge Extensions را راه اندازی می کند.

با تجربه استفاده از این برنامه به شما توصیه می کنم که اگر شما بیش از ۱۰۰۰ تصویر ندارید به خوبی می توانید با آن کار کنید. ولی اگر بیش از ۱۰۰۰ تصویر دارید بهتر است از نرم افزار    Adobe Lightroom  استفاده کنید.

 

Menu Bar فتوشاپ

8 11 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

به پرکاربردترین قسمت پنل فتوشاپ رسیدیم. با منو بالا می توانید گزینه ها را تنظیم کنید فایل باز را ذخیره کنید، پنل ها را انتخاب کنید و…..

گزینه های بالا را یک به یک انتخاب کنید و آن ها را تست کنید زیرا تنها یادگیری آن ها همین است. اصلا نترسید و نگران این نباشید که ممکن است فتوشاپ دچار مشکل شود.

یک تصویر دلخواه باز کنید و تمام قسمت های منو را امتحان کنید. به یاد داشته باشید همیشه ترس مانع یادگیری است و تا وقتی بترسید چیزی یاد نخواهید گرفت. حتی اگر تمام فتوشاپ را به هم بریزید می توانید با یک کلیک به حالت اولیه برگردانید. پس دست به کار شوید و استرس نداشته باشید.

 

در این جا مهمترین گزینه های موجود در نوار منو را شرح می دهیم تا کمی با آن ها آشنا شوید:

File > Save : فایل های شما را با هر فرمتی که بخواهید ذخیره می کند. ما فرمت های بسیاری داریم که می توانید از آن ها استفاده کنید. اما اگر تازه کار هستید و هنوز با فرمت های تصاویر آشنا نیستید می توانید فعلا با فرمت psd یا jpg تصویر خود را ذخیره کنید.

File > Save for Web and Devices: فایل را با فرمت  png . jpeg  یا .gif ذخیره می کند. این گزینه بیشتر برای مواقعی استفاده می شود که قصد داریم تصاویر را برای وب استفاده نماییم و نیاز به حجم کم و کیفیت مناسب تصاویر داریم.

File > Open : برای باز کردن یک فایل آماده و یا تصویر دلخواه از این گزینه استفاده کنید.

File > New : هنگام ساخت یک سند جدید از این مسیر اقدام می کنیم.

Edit>Keyboard Shortcuts : فتوشاپ دارای کلیدهای میانبر برای سریع تر کردن کارها می باشد. شما می توانید از این قسمت، کلیدهای میانبر پیش فرض فتوشاپ را تغییر دهید و طبق سلیقه خود آن ها را ویرایش کنید.

Window > Workspace > Reset Workspace: همانطور که از نامش پیداست فضای کار را به حالت پیش فرض بر می گرداند که این کار را با دکمه Show More  Workspaces and Options هم می توان انجام داد (در نوار application  موجود است)

توجه کنید که هنگامی که window  را باز می کنید بعضی گزینه ها تیک خورده و بعضی نخورده است که باعث نمایش پنل می شود ک می توانید آن را تمرین کنید.

نکته: (در ورژن های بالاتر از CS3 به جای Reset Workspace گزینه (Essential (Default وجود دارد)

 

938 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

 Options Bar در فتوشاپ

21212121 - آشنایی با محیط کاربری فتوشاپ - بخش اول

 

نمایش این نوار با توجه به گزینه هایی که خود شما مشخص کرده اید متفاوت است.

برای مثال در تصویر بالا شما می توانید ابزار براش را مشاهده کنید چون توسط کاربر انتخاب شده است.

این ۳ نوار افقی که توضیح دادیم و در قبل هم گفتیم را نمی توان حرکت داد و سایز آن ها را تغییر داد.

فقط می توانید با انتخاب حالت  “Full Screen Mode”، آنها را غیر قابل رویت کنید و با انتخاب  Window > Options، نوار تنظیمات را پنهان کنید

بخش اول مطلب که در مورد نوارهای افقی بود در این جا به پایان رسید. در بخش دوم با نوارهای عمودی آشنا می شویم. سعی کنید ابتدا این بخش را به طور کامل تمرین کنید تا یاد بگیرید و وقتی حس کردید در آن مشکلی ندارید سراغ بخش بعدی بروید. توصیه ما به شما این است که یاد گرفتن کامل و اصولی فتوشاپ در یک سال خیلی بهتر از یادگیری سریع و ناقص در مثلا سه ماه است. پس آموزش ها را با صبر و حوصله پیش ببرید و هیچ وقت ناامید نشوید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظراتبدون دیدگاه
ارسال دیدگاه