آموزش لایه ها در فتوشاپ ⭐️

صفحه اصلی » وبلاگ » فتوشاپ » آموزش لایه ها در فتوشاپ

امروز نیز با یک آموزش دیگر از سری آموزش های جذاب فتوشاپ در خدمت شما دوستان و همراهان همیشگی ایزی دیزاین هستیم و قصد داریم تا به صورت گام به گام و به زبان ساده یک مبحث دیگر از فتوشاپ را آموزش دهیم. در این مطلب قصد داریم در مورد  Layer Style یا حالت لایه در فتوشاپ صحبت کنیم. Layer Style ها افکت هایی هستند که به صورت خودکار بر روی لایه دلخواه اعمال می شوند. در این مطلب آموزشی ایزی ­دیزاین، شما با نحوه فعال کردن و استفاده از این حالت لایه ها آشنا می شوید.

 

استایل لایه چیست ؟

ابتدا تعریف کنیم  Layer Style یا حالت لایه چیست و در چه مواقعی استفاده می شود. Layer Style افکت­ها و جلوه­هایی هستند که با یک کلیک بر کل لایه اعمال می شوند و با استفاده از آنها در وقت طراح بسیار صرفه جویی میشود. در مطالب قبلی در مورد نحوه نصب  Layer Style در فتوشاپ به طور کامل صحبت کردیم که می توانید با یک جستجوی ساده در سایت آن را پیدا کنید. اگر بخواهیم به زبان ساده صحبت کنیم، شما با استفاده از Layer Style می توانید به راحتی تغییراتی را در لایه ایجاد کنید. همچنین این امکان را دارید تا یک Layer Style بسازید و آن را برای دفعات بعد و یا حتی استفاده توسط دیگران، ذخیره نمایید.

از ویژگی های خوب Layer Style ها می توان به رابطه نزدیک آن ها با محتوای لایه (layer contents) اشاره کرد. style یک خصیصه مجزا می باشد و فقط با لایه ارتباط پیدا می کند.

در تصویر زیر می توانید چند مثال قبل و بعد از اعمال Layer Style را مشاهده نمایید

 

0002 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

کاربرد Layer Style های آماده یا Presets

فتوشاپ به صورت پیش فرض Layer Style های دارد که کاربر می تواند از آن ها استفاده نماید. این Layer Styleها از طریق مسیر Window > Styles در دسترس هستند. لایه مد نظر خود را انتخاب و وارد مسیر گفته شده شوید و بعد از انتخاب Layer Style دلخواه خود، کلید ok را فشار دهید تا افکت بر روی لایه انتخابی شما اعمال شود.

 

0003 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

0004 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

بعد از اعمال افکت بر روی لایه، می توانید از طریق پالت لایه ها، Layer Style اعمال شده بر روی لایه خود را مشاهده نمایید و در صورت نیاز آن را تغییر دهید که برای این کار می توانید از فلش کوچکی که در کنار نام لایه وجود دارد استفاده نمایید. همچنین علاوه بر خود لایه، در کنار افکت اعمال شده نیز یک آیکون چشم کوچک وجود دارد که اگر روی آن کلیک کنید از حالت نمایش خارج شده و دیگر افکت اعمال شده بر روی لایه مشاهده نمی شود. با کلیک دوباره روی آن می توانید افکت را ظاهر نمایید.

 

تغییرات سریع

در سمت راست لایه در پالت لایه ها، علامتی به شکل حرف f وجود دارد که اگر روی آن دبل کلیک کنید پنجره Layer Style Options برای شما باز خواهد شد و شما قادر خواهید بود به صورت دستی و دلخواه تنظیمات مد نظر خود را سریع تغییر دهید.

لایه ها در فتوشاپ

0005 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

ساخت افکت و Style

به مسیر Layer > Layer Style > Blending Options بروید و افکت را بر روی لایه اعمال کنید. همچنین می توانید برای دسترسی به این قسمت بر روی لایه راست کلیک کرده و Blending Options را انتخاب نمایید. با این کار پنجره تنظیمات Layer Style برای شما باز می شود.

 

0006 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

اگر در مطالب قبلی ما را دنبال کرده باشید، با این تنظیمات آشنایی دارید. اما برای دوستانی که فراموش کرده اند و یا تازه به جمع ما اضافه شده اند، به توضیح قسمت هایی که با حروف انگلیسی در تصویر بالا مشخص است خواهیم پرداخت:

  1. A. Style های آماده و ساخته شده توسط کاربر در این قسمت وجود دارد.
  2. B. افکت ها (Effects): تمام افکت هایی که قابل استفاده در layer style است در این قسمت وجود دارد. اگر بر روی هر کدام از افکت ها کلیک نمایید، گزینه هایی ظاهر می شود که می توانید تنظیمات دلخواه و مد نظر خود را تغییر دهید.
  3. C. گزینه ها (Options) و تنظیمات (Settings): بعد از این که تیک افکت ها را بزنید، گزینه های مربوط به آن در این قسمت نشان داده می شود. به طور مثال زمانی که Blending Options انتخاب شود تنظیماتی که شامل Opacity و Fill و … می باشد، نمایش داده می شود.
  4. D. Layer Style Preview: پیش نمایشی از Layer Style را نشان می دهد.

 

همانطور که اشاره کردیم، می توانید افکت ها را با زدن تیک آن ها فعال کنید و یا آن را با برداشتن تیک، غیر فعال نمایید. همچنین اگر بر روی نام یک افکت کلیک کنید، تنظیمات آن ظاهر می شود. تنظیمات افکت در تصویر بالا با حرف C نمایش داده شده  است. بعد از تغییرات تنظیمات، با زدن دکمه OK تغییرات را ذخیره نمایید.

 

انواع افکت های لایه:

Style ها را می توان با افکت های زیر ایجاد کرد:

Drop Shadow-  تشکیل سایه در پشت محتوای لایه

Inner Shadow-  برعکس افکت بالایی می باشد و تشکیل سایه روی محتوای لایه می دهد.

Outer Glow- تشکیل براقی و درخشندگی در پشت محتوای لایه

Inner Glow- تشکیل براقی و درخشندگی روی محتوای لایه

Bevel and Emboss- افکتی بسیار جذاب برای ساخت highlight و افکت سایه بر روی محتوای لایه

Satin- با این افکت می توانید لایه مورد نظر خود را به سطحی صاف تبدیل نمایید.

Color Overlay- افکتی که تمام محتوای لایه را با یک رنگ خاص، رنگ می کند.

Gradient Overlay- این افکت محتوای لایه را چند رنگ و یا به اصطلاح به صورت گرادیانت، رنگ می کند

Pattern Overlay- هنگامی که بخواهید لایه را یک پترن بپوشانید می توانید از این افکت استفاده کنید.

Stroke-  می توانید رنگ، گرادیانت یا پترن را در دور یک لایه اعمال کنید.

 

یک تمرین ساده

برای این که متوجه شویم که چقدر بر این مبحث مسلط شده ایم، یک تمرین عملی را با هم کار خواهیم کرد. ابتدا یک سند جدید در فتوشاپ باز کنید و متنی دلخواه با رنگ سیاه در آن بنویسید. سپس با راست کلیک کردن بر روی لایه متنی، گزینه Blending Options را انتخاب کنید.

 

0007 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

بعد از نوشتن متن، قصد داریم تا یک سایه به لایه متنی اضافه نماییم. برای این کار گزینه را فعال و روی آن کلیک می کنیم تا منوی تنظیمات آن ظاهر شود. حالا طبق تصویر زیر، تنظیمات را انجام دهید.

 

0008 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

یکی از امکانات خوبی که فتوشاپ در اختیار ما قرار داده است، نمایش سریع و یا همان پیش نمایش کار ما می باشد. شما هر لحظه که تنظیمات را تغییر دهید می توانید به صورت آنی، تغییرات را در لایه خود مشاهده نمایید. این کار به شما کمک می کند تا اگر در جایی اشتباه کردید، بتوانید همان لحظه اشتباه خود را تصحیح کنید. بیشتر تنظیماتی که در این قسمت مشاهده می کنید را قبلا دیده وتجربه کرده­اید.

احتمالا چند گزینه برای شما ناآشنا باشد که کمی در مورد آن ها توضیح خواهیم داد. به طور مثال در اینجا گزینه ای به نام Angle وجود دارد که با تغییر آن، جهت نور در تصویر شما تغییر می کند. این عدد را آنقدر تغییر دهید تا به عدد مورد نظر شما برسد.

 

در ادامه قصد داریم با استفاده از افکت Bevel and Emboss یک برجستگی به لایه اضافه نماییم. بعد از اضافه کردن این افکت، مشاهده می کنید که لایه متنی ما برجسته شد. پیشنهاد می کنیم از تنظیمات تصویر زیر استفاده کنید.

 

0009 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

اگر با دقت به منوی تنظیمات نگاه کنید متوجه خواهید شد که چیز جدیدی وجود ندارد و تقریبا تمام تنظیمات موجود را قبلا آموزش داده ایم. حالا اجازه دهید تا Gradient Overlay را به لایه اضافه کنیم

 

00010 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

کم کم به مراحل آخر کار نزدیک می شویم. بعد از انتخاب گرادیانت، فتوشاپ گرادیانت های پیش فرض را به ما نمایش می دهد که از آن ها استفاده نماییم. اما از آن جایی که این نرم افزار بسیار منعطف می باشد، می توانید تنظیمات گرادیانت را کاملا بر اساس سلیقه خود تنظیم نمایید و بعد از ویرایش، آن را بر روی لایه خود اعمال نمایید.

 

با کلیک بر روی گرادیانتی که در پنجره Gradient Picker وجود دارد،  ویرایشگر گرادیانت ها ظاهر می شود. انتهای ویرایشگر، گرادیانت فعال همراه با Opacity Stops (مشخص کننده میزان تیرگی گرادیانت)  و Color Stops (مشخص کننده رنگ استفاده شده در گرادیانت) قرار دارد که ما می توانیم هر دوی آن ها را کم و زیاد کنیم و یا حتی امکان این را داریم تا مکان را تغییر دهیم.

 

ما اینجا فقط قصد داریم تا stop های رنگی را تغییر دهیم و به صورت دلخواه آن ها را تنظیم کنیم. برای این کار روی اولین color stop کلیک می نماییم و کد  ۵۰a2e7 # را وارد می کنیم.، سپس با راست کلیک بر روی stop و وارد کردن کد ۷۵cefc # کار را به اتمام می رسانیم. حالا کافی است کلید OK  را فشار دهیم تا نتیجه کار را مشاهده کنیم.

 

00011 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

 

در انتها با کلیک روی OK و اعمال layer style پروژه را به پایان می رسانیم.

 

00012 - آموزش لایه ها در فتوشاپ

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظراتبدون دیدگاه
ارسال دیدگاه