در مقالات قبلی، به مباحثی کاربردی در خصوص صفحه آرایی یک فایل در نرم افزار قدرتمند و محبوب ایندیزاین پرداختیم. در این قسمت به آماده سازی یک فایل صفحه آرایی شده با نرم افزار ایندیزاین برای چاپ میپردازیم.
نرم افزار ایندیزاین از آن دسته نرم افزارهایی است که گاهان کاربران در هنگام جا به جایی و یا ذخیرهی فایل توسط آن دچار مشکلاتی میشود. در این قسمت از آموزش ایزی دیزاین نکاتی در مورد فایلهای ایندیزاین و جا به جایی و قرار گرفتن آنها در کامپیوتر آموزش داده میشود.
جا به جایی فایلهای ایندیزاین در کامپیوتر
هنگامی که یک تصویر را به یک سند ایندیزاین اضافه میکنید، برنامه به صورت خودکار میان آن تصویر و فایل ایندیزاین یک پیوند ایجاد میکند و یک پیش نمایش از تصویر را در سند نمایش میدهد.
در حقیقت تصویری که در ایندیزاین نمایش داده میشود، وابسته به تصویر اصلی است که رو حافظهی کامپیوتر قرار دارد و اگر مسیر فایل تصویر تغییر داده شود، پیوند میان آن و فایل ایندیزاین گسسته میشود و دیگر در سند قابل نمایش خواهد بود. بنابراین در صورتی که بخواهید یک فایل ایندیزاین را جا به جا کنید و یا به کامپیوتر دیگری منتقل کنید، باید تمام فایلهای تصاویری که در سند ایندیزاین خود وارد کردهاید به همراه فایل جا به جا کنید.
مورد دوم در جابه جایی یک فایل ایندیزاین به سیستم دیگر، قلمهای استفاده شده در فایل ایندیزاین است. برای اینکه شخصی دیگری در سیستم دیگر بتواند یک سند ایندیزاین را بدون هیچ تغییری مشاهده کند و مورد استفاده قرار دهد، باید قلمهای استفاده شده در سند ایندیزاین را روی سیستم خود نصب داشته باشد.
بهترین روش برای جا به جایی فایل ایندیزاین
با توجه به محدودیتهای فایل ایندیزاین در نمایش تصاویر و همچنین قلمهای استفاده شده در سند، در سیستمهایی به جز سیستم منبع، بهترین روش برای جلوگیری از بروز هر گونه خطا و یا جا به جایی تصویر، بهتر است فایل ایندیزاین را به صورت پی دی اف درآورد و ارسال کرد.
در صورت تبدیل فایل ایندیزاین به پی دی اف، میتوان این اطمینان را داشت که فایل ارسال شده بدون هیچ تغییر و جا به جایی، مشاهده خواهد شد. فرمت پی دی اف، تمام پیوندها و قلمها را به صورت مستقل ذخیره میکند، و مشکلی برای نمایش سند در سیستمهایی غیر از سیستم منبع وجود نخواهد داشت.
نحوه تبدیل فایل ایندیزاین به فرمت پی دی اف
در قسمت قبل توضیح داده شده که چرا فرمت پی دی اف بهترین روش برای جا به جایی فایلهای ایندیزاین است. در این قسمت قصد داریم روش تبدیل فایل ایندیزاین به پی دی اف را توضیح دهیم. برای تبدیل فایل ایندیزاین به فرمت پی دی اف مراحل زیر را دنبال کنید.
از منوی برنامه مسیر File > Export را انتخاب کنید.
فایل خود را نام گذاری کنید و محل ذخیره سازی آن را مشخص کنید. از قسمت Save as Type (در ویندوز) و یا Format (در مکینتاش)، گزینهی Adobe PDF (Print) را انتخاب کنید و روی گزینهی Save کلیک کنید. پنجرهای مطابق با شکل ۱ برای شما باز میشود.
در پنجرهی باز شدهی شکل ۱ از منوی Adobe PDF Preset یکی از حالتهای زیر را با توجه توضیحات انتخاب کنید. منوی Adobe PDF Preset با کادر قرمز در شکل ۱ نشان داده شده است. در این قسمت مواردی دیده میشود که در شکل ۲ نمایش داده شده است.
Smallest File Size: با انتخاب این گزینه نرم افزار ایندیزاین کیفیت تصاویر را پایین آوردن و در نتیجه حجم فایل پی دی اف ایجاد شده را تا حد امکان کم میکند. از این فایل میتوانید برای نمایش روی صفحات اینترنت و یا ارسال از طریق ایمیل استفاده کنید. این فایل به غیر از بارگذاری در اینترنت، برای چاپ نیز مورد استفاده قرار میگیرد ولی کیفیت تصاویر به دست آمده مطلوب نخواهد بود.
High Quality Print: با انتخاب این گزینه فایلی با کیفیت مناسب برای چاپ ایجاد میشود. در این گزینه کیفیت تصاویر در حداکثر میزان خود خواهد بود.
Press Quality: با انتخاب این گزینه فایل با کیفیت مناسب برای چاپ توسط چاپگرهای دیجیتال ایجاد میشود.
PDF / X1 – a:2001: در صورت انتخاب این گزینه فایل نهایی کیفیتی مناسب برای چاپ افست خواهد داشت.
نکته: در هنگام ارسال فایل برای چاپ از منوی سمت چپ پنجره نمایش داده شده در شکل ۱، گزینهی Mark and Bleeds را انتخاب کنید. از منوی باز شده گزینهی Use Document Bleed Setting را فعال کنید تا لبههایی را که برای برش پس از چاپ (Bleed) در نظر گرفتهاید، به فایل پی دی اف اضافه شود. این گزینه با کادر بنفش در شکل ۱ برای شما مشخص شده است.
پس انجام مراحل فوق روی گزینهی Export در ویندوز و Save در مکینتاش کلیک کنید تا فایل نهایی برای چاپ ایجاد شود.
سلام
برای خروجی گرفتن برای چاپ افست، در منوی output بخش color چه تنظیماتی باید اعمال شود؟ بخشی از صفحات دورنگ هستند و بخشی سیاه سفید؟ تمام تصاویر monotone هستند.
آیا اینکه مود تمام تصاویر monotone است چه برای صفحات دو رنگ و چه سیاه سفید صحیح است؟
و همچنین:
در چاپ سیاه سفید افست برای رسیدن به رنگ خاکستری باید tint رنگ black را کم کرد یا باید در پالت رنگ ها از رنگ black کپی گرفت و با tint صد درصد, درصد black را کاهش داد؟
یعنی:
c=0, m=0, y=0, black=50.
Tin=100.
وجود دو پالت مشکی در هنگام چاپ مشکل ایجاد نمی کند؟
ممنون می شوم راهنمایی کنید.
با عرض سلام و وقت به خیر؛
برای چاپ افست بهتر است نوع رنگ به CMYK تغییر کند.
در بخش color از منوی output، در قسمت Destination گزینه Document CMYK – U.S را انتخاب کنید.
یا از منوی Window/Swatches گزینه Window/Colorرا انتخاب کنید. Color in Swatches را زده و برای فیلد کالر مود CMYK و Color Type را به Process تغییر دهید.
برای سوال دوم و اخرتان هم نباید مشکلی بوجود بیاد اما باز هم در هنگام چاپ بهتر است با اپراتور مسئول در این زمینه ها صحبت کنید.
برای رنگ خاکستری سه عدد اول رو صفر قرار بدید و درصد مشکی را بین 0 تا 100 به دلخواه تنظیم کنید و tint را صد در صد در نظر بگیرید تا رنگ مورد نظر حاصل گردد.
اعداد بین (4 تا 20) و (80 تا 95) باعث ایجاد خاکستری تیره میشوند و اعداد بین (20 تا 80) خاکستری روشن را ایجاد میکنند.
چرا نمی شود tint رنگ مشکی را کم کرد تا به رنگ خاکستری رسید؟ تفاوت یا نکته ای در قیاس با کاهش درصد رنگ black دارد؟
تشکر
با سلام
تفاوت در مقدار رنگی هست که دستگاه چاپ استفاده میکنه
در حالت اول از رنگ خاکستری استفاده میکنه اما در حالت دوم مشکی کم رنگ میزنه براتون و جوهر کمتری استفاده میکنه