
در مقاله قبل، فریمهای متنی و نحوهی کار با آنها را توضیح دادیم. در این مطلب قصد داریم به تشریح مواردی از قبیل نحوه ایجاد استوری، نحوه ایجاد پاورقی، قرار دادن عکس در فریم متنی و پیشنمایش فایل در نرم افزار ایندیزاین بپردازیم.
آموزش ایجاد Story (استوری) در ایندیزاین
با استفاده از Story دیگر نیازی به رسم مجدد فریم نخواهیم داشت و نرم افزار به صورت اتوماتیک با توجه به اندازهی متن فریمهای به هم پیوسته خواهد ساخت. با استفاده از ابزار selection tool که علامت آن ← است روی نقطهی خروجی فریم متنی که علامت + قرمز رنگ دارد کلیک کنید. علامت ظاهر میشود. نشانگر موس را به خطوط راهنمای صفحه نزدیک کنید. میبینید که فلش سیاه علامت به رنگ سفید
در میآید. حال کلید shift را نگه دارید و همزمان کلیک کنید. همراه با فشردن کلیک Shift علامت
ظاهر میشود. با کلیک کردن میبینید که فریمهای متنی با توجه به اندازهی متن شما ساخته میشود و حتی در صورت لزوم متن به صفات بعد میرود. در شکل ۱ میبینید که متن تا سه صفحه ادامه پیدا کرده است.
نکتهای که در میخواهم به در این قسمت به آن اشاره کنم کاربرد علامت است. در حقیقت زمانی که این علامت فعال باشد، میتوانید کارهای مختلفی از جمله حرکت به صفحات قبل و بعد، ایجاد صفحهی جدید و زوم کردن، انجام دهید. در ادامه تمام این کارها در ایزی دیزاین به شما آموزش داده خواهد.
آموزش ایجاد پاورقی در ایندیزاین
حال که نحوهی تایپ در نرم افزار ایندیزاین را آموزش دادیم نوبت به تایپ کردن پاورقی و یا همان Footnote میرسد. پاوری شامل دو قسمت است، اولی شمارهی مرجع یا Reference Number و دومی متن پاوری که در پایین صفحه میآید. با کلیک درون فریم متنی، نشانگر ماوس را در قسمتی از متن که میخواهیم شماره مرجع پاورقی دیده شود، قرار میدهیم. از منوی برنامه مسیر Type > Insert Footnote را که در شکل ۲ با کادر قرمز نشان داده شده است انتخاب میکنیم. در فضای ایجاد شده در پایین فریم، متن پاوری را وارد میکنیم.
در ادامه در شکلهای ۳ و ۴ پاورقی ایجاد شده در پایین متن و شمارهی مرجع داخل متن نشان داده شده است.
آموزش قرار دادن عکس در متن در ایندیزاین
در این قیمت از آموزش ایزی دیزاین نحوهی وارد کردن تصاویر در فریمهای متنی را آموزش میدهیم. برای وارد کردن تصویر از منوی برنامه مسیر File > Place را دنبال میکنیم تا پنجرهای مشابه شکل ۵ برای ما باز شود.
در پنجرهی شکل ۵ به فولدر عکسی که میخواهیم وارد کنیم میرویم و عکس را انتخاب میکنیم. پس از انتخاب عکس نشانگر موس را در جایی که میخواهیم محل گوشهی بالایی سمت چپ عکسمان آنجا قرار بگیرد قرار میدهیم.
پس از وارد کردن عکس در صورتی که بخواهید عکس را تغییر دهید میتوانید از دو روش استفاده کنید با استفاده از کلید Delete میتوانید عکس را حذف کرده و مجدد مراحل قبل را برای عکس جدید تکرار کنید.
برای استفاده از این روش دقت کنید که هیچ فریم عکسی و یا متنی در حالت انتخاب قرار نداشته باشد. در روش دوم ابتدا عکسی را که میخواهیم تغییر دهیم انتخاب میکنیم و سپس با استفاده از کلید Alt عکس را با عکس جدید جایگزین کنید.
هنگام وارد کردن عکس به نرم افزار ایندیزاین، برنامه به صورت خودکار دور عکس یک فریم ایجاد میکند. نکتهی مهم اینجاست که تغییر اندازهی فریم تغییری در اندازهی تصویر ایجاد نمیکند. بلکه فقط در صورت کوچک کردن فریم بخشی از عکس که از فریم بیرون زده باشد، ناپدید میشود. برای تغییر اندازهی تصویر فیلدهایی که در شکل ۶ با کادر قرمز نشان داده شده است، را تغییر میدهیم.
حرف W نشان دهندهی عرض عکس و H نشان دهندهی ارتفاع عکس میباشد. ما در این تصویر ابعاد عکس را به صورت ۱۰۰ × ۱۰۰ در نظر گرفتهایم. برای اینکه عکس و فری به صورت یک اندازه باشند و عکس دقیقه هم اندازهی فریم شود، از مسیر Object > Fitting > Fit Frame to Content میتوانیم این کار را انجام دهیم. فریمی که دور شکلها هستند در پیش نمایش چاپ و خروجی پی دی اف و همینطور پرینت فایل دیده نخواهند شد.
مشاهدهی پیش نمایش فایل در ایندیزاین
زمانی که فایل برای چاپ و یا پی دی اف گرفتن آماده میشود، لازم است که قبل از خروجی نهایی یک بار فایل را به صورتی که قرار است ر نسخهی چاپ شده و یا پی دی اف نشان داده شود ببینیم. برای این کار از مسیر View > Display Performance < High Quality Display عمل میکنیم. این مسیر با کادر قرمز در شکل ۷ نشان داده شده است.
همانطور که در تصویر میبینید بهجز گزینهی High Quality Display گزینههای Typical Display و Fast Display نیز برای نشان دادن پیش نمایش وجود دارند. اختلاف این گزینهها با یکدیگر بر سر کیفیت تصویر خروجی پیش نمایش است. گزینهی High Quality Display تصویر با بیشترین کیفیت به شما نمایش میدهد.